Een camping die een 10 krijgt

Camping Fernsteinsee in Oostenrijk: Ruimte en bergen, wat anders dan Zwolle-Zuid!

Oostenrijk, negen uur rijden, uitzicht: bergen, meer met eilandjes, ligstoelen, ruime en voldoende campingplekken. We zijn op camping Fernsteinsee op het smalste deel van Oostenrijk, slechts een uur rijden verwijderd van Italië en vlakbij Zwitserland. Het is de derde keer dat we hier komen en wederom naar volle tevredenheid. We geven deze camping het cijfer 10. Hoewel er altijd wel minpunten te bedenken zijn (waarom worden de vuilniscontainers niet geleegd, waarom was er geen wc-papier op de damestoiletten?) beoordelen we deze camping (die we 17 jaar geleden voor het laatst bezochten) met het maximale cijfer.

 

Vanuit Nederland hadden we gemaild dat we graag een plek zouden willen reserveren op de camping, maar kregen als antwoord dat dat niet nodig was, omdat er altijd voldoende plek voorhanden is.  En dat bleek ook het geval. Elke plek heeft elektriciteit en watervoorziening in de nabijheid. Wat maakt deze camping zo bijzonder en aanbevelenswaardig (onthouden voor uw volgende vakantie deze kant op!):

 • Voldoende plekken in het hoogseizoen. Allemaal gelegen in het groen in een geaccidenteerd landschap.
 • In een dag te rijden vanuit Nederland.
 • Uitstekend sanitair: afwaswater waar je echt je handen aan brandt (zo warm hebben we het nog nooit ergens gevonden),  extra richel boven de afwasplaats zodat je al je pannen en andere spul makkelijk kwijt kunt, schone wc’s met toiletpapier (niet met een rol over de camping), prima douches (warmte en kracht zelf in te stellen en met een straal zo hard alsof een brandweerman aan het werk is),  wascabines (privacy), verwarmde wasruimte.
 • Bij de receptie kun je voor de volgende dag broodjes bestellen: keus uit twaalf soorten maar liefst.
 • Over de camping loopt een beekje waarin je je kinderen op verschillende plaatsen leuk dammetjes kunt laten bouwen.
 • Nabij ligt een meertje waarin je kunt zwemmen (wel koud!)
 • Campinggasten krijgen voor de duur van hun verblijf voor het hele gezin een gratis toegangskaart voor het 3 km verderop gelegen overdekte zwembad in Nasserscheid (Tschirgantbad). Een bak verwarmd water van 30 bij 20 meter. Niet meer en niet minder, maar altijd goed voor een uur zwemplezier of als het een keer wat minder weer is. (balletjes of ander speelgoed meenemen is wel handig)
 • Op de camping is een winkeltje waar je het hoogst noodzakelijke kunt kopen, maar ook pizza’s of koffie kunt bestellen.
 • In het bijbehorende hotel  (lopend 10 minuten verderop ) kun je voor 1,80 euro een half uur van internet gebruik maken met je eigen iPad of laptop.

Wat kun je doen?

 • Vanaf de camping vertrekken verschillende (rond) wandelingen.
 • Zwemmen (meer, beek of zwembad)
 • Fietsen in de omgeving.
 • Naar de Zugspitze. Dat is de hoogste berg van Duitsland, maar die kun je met een kabelbaan ook van de Oostenrijkse kant benaderen. Kost zo’n 100 euro per gezin.
 • Naar de Weissseefernster, een berg die nog hoger is dan de Zugspitze (3000 meter). Die kun je voor 22 euro met je auto grotendeels beklimmen. Mooie uitzichten, bewerkte bomen en koeien onderweg. Veel foto-momenten. Eenmaal boven kun je voor 16 euro per persoon de kabelbaan naar het hoogste punt nemen. Daar kun je op de grens van Oostenrijk met Italië staan. Verder is er niet veel te beleven. Je kunt dan met de kabelbaan naar beneden of in een uur zelf naar beneden lopen (als je wandelstokken hebt is het handig die hiervoor mee te nemen om je zelf bij het afdalen een beetje te helpen).  Weer terug bij het bergstation kun je jezelf met een ijsje of iets anders belonen in een groot restaurant, waar ook een flinke speeltuin bij te vinden is. Verder is het mogelijk om onder een (duistere) tunnel onder de gletsjer door te lopen. Een bijzondere ervaring!
 • Lekker rustig lezen op de camping (voldoende boeken en tijdschriften mee).

Als u zelf ook ervaringen hebt met deze camping of een andere camping in Oostenrijk kunt aanbevelen, dan horen we dat graag: [email protected]

De ingang van de camping is een beetje kruip-door-sluip-door. Vlakbij ligt een mooi meer.

Hier onder in 3D (brilletje nodig!) een impressie van het bezoek aan de Weissseefernster.

No Responses

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.