Geflitst: 8 Extreme Snelheidsovertredingen in Europa

Ongeluk in Frankrijk tijdens de vakantie. Foto: Elkedagvakantie


Voor veel sportauto-fanaten lijkt de snelheidslimiet enkel een suggestie. In hun zoektocht naar adrenaline wordt er vaak te hard gereden. Wat gedacht van een Zwitser die meende dat hij met 324 km/u over de openbare weg kon rijden? Of  de Spanjaard die ruim 2 x de maximale snelheid over de tolweg reed…zonder rijbewijs. Hier onder de belangrijkste uitkomsten uit een onderzoek van Hometogo en Happycar naar fascinerende, beangstigende en gevaarlijke wegpiraten in Europa.

1. Zwitserland – Vriend reed in mijn Bentley met 324 km/u

In Zwitserland bleek de extreemste snelheidsovertreding van alle 8 de landen. Er zijn namelijk videoclips opgedoken waarin te zien is hoe de overtreder maar liefst 324 km per uur het gaspedaal intrapt in een Bentley Continental GT. De bestuurder beweerde zelf niet gereden te hebben, maar dat een vriend achter het stuur zat omdat hij die dag te veel gedronken had.
De politie heeft onmiddellijk zijn rijbewijs in beslag genomen na het bekijken van het videomateriaal. Maar dit was nog niet alles, ook zal hij een boete van €1.865 moeten aflossen en kreeg 6 maanden celstraf opgelegd.

2. Italië – Voormalig CEO van Telecom Italia test Porsche met 311 km/u

In Italië (Carpignano Sesia) is een Porsche 911 Carrera op de snelweg geflitst met maar liefst 311 km per uur. De hoogste snelheid ooit gereden op deze weg was ‘slechts’ 270 km per uur. De politie vermoedde dat er sprake van een meetfout was, maar realiseerden al snel dat dit niet het geval was en kwam in actie. Zo bleek de voormalig CEO van Telecom Italia Riccardo Ruggiero achter het stuur te zitten. Hij verklaarde aan de politie dat hij de Porsche Carrera alleen maar wilde testen.

Uiteindelijk kwam hij er vanaf met een boete van €357 en 10 strafpunten aftrek (van 20 totaal).

3. Frankrijk – Bestuurder Audi RS4 filmt zelf rit van 310 km/u

Een bestuurder van een Audi RS4 in Frankrijk (Niort) reed maar liefst 310 km per uur. Terwijl de maximale snelheid op deze provinciale weg slechts 110 km per uur is. De wilde rit is opgenomen door de bestuurder zelf, waarin te zien is hoe de opgevoerde Audi RS4 de snelheidsmeter overschrijdt.
De overtreder kreeg uiteindelijk 1 jaar gevangenisstraf voor het in gevaar brengen van andermans leven en door opnieuw zonder rijbewijs te rijden.

4. Groot-Brittannië – 2 Jaar celstraf voor Engelsman in Nissan GTR met 309 km/u

De grootste snelheidsovertreder in Groot-Brittannië gaat naar een 48-jarige man uit Northampton. Hij reed maar liefst 309 km per uur in een Nissan GTR en nam dit vervolgens op met zijn mobieltje. De politie heeft dit erg serieus genomen en de Engelsman kreeg 2 gevangenisstraf opgelegd. Hij beweerde overigens geen spijt te hebben van zijn daden.

5. Polen – Video racen door Warschau met 300 km/u meer dan 500.000x bekeken

In Polen besloot een beruchte straatracer met een Porsche Panamera Turbo maar liefst 300 km per uur door Warschau te racen. De extreme acceleratie is opgenomen en zelfs op het internet geplaatst. Ondertussen is de video meer dan 500.000 keer bekeken. De bestuurder is vervolgens opgespoord door de politie en heeft zijn rijbewijs in moeten leveren. Daarnaast moest de overtreder ook nog een boete van €1.500 betalen.

6. Spanje – Geen rijbewijs en 2,5x de maximale snelheid rijden in Madrid

Een 36-jarige bestuurder van een Porsche 911 Carrera heeft op 21 maart 2017 het record voor te snel rijden overtroffen. De bestuurder is namelijk met 297 km per uur op een tolweg ten zuiden van Madrid geflitst en heeft daarmee de maximale snelheid 2,5 keer overschreden. Om de zaken nog erger te maken, de bestuurder heeft geen rijbewijs en lijdt zelfs aan een lichamelijke handicap. Daarnaast was het voertuig ook niet verzekerd. Zo kreeg de bestuurder uiteindelijk 1 jaar rijontzegging en moest hij een boete van €3.600 betalen. Hij verklaarde dat hij de auto alleen maar wilde testen.

7. Nederland – Motorrijder filmt rit van 290 km/u maar nooit gepakt

Een van de meest extreme snelheidsovertredingen in Nederland gaat naar een motorbestuurder van een Kawasaki Ninja ZX-9R. Met maar liefst 290 km per uur trekt de bestuurder het gas open op de N57. De bestuurder rijdt richting Middelburg waar de toegestane snelheid 80 km per uur is. Ondanks dat de bestuurder dit zelf opgenomen heeft en de video op het internet plaatste, is hij nooit gepakt.

8. Duitsland – Hoogste snelheidsovertreding in Berlijn met 240 km/u

Ondanks de maximale snelheid slechts 60 km per uur was, besloot een 20-jarige Duitser in een Audi A3 met 240 km per uur door Berlijn te racen. Dit is dan ook de hoogste snelheidsovertreding die ooit gemeten is in Berlijn. De overtreder is uiteindelijk bestraft met een boete van €680 en heeft 4 strafpunten gekregen (van 8 totaal).

 

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.