Virtuele reis om de wereld maken

Poster 101 places to… Het beginpunt van een virtuele wereldreis.


Het begon allemaal met bovenstaande poster. Die hangt bij ons in huis en we kijken er eigenlijk elke dag naar. Het is zo’n poster met een gebod, dat je vaak ook op allerlei reisboeken ziet. “De 101 plekken die je gezien móet hebben”, alsof je dat niet zou willen… Punt is dat je er het geld niet voor hebt en ook de tijd ontbreekt. Nu zouden we kunnen gaan zitten mokken, bidden of hopen (hoewel we dat laatste natuurlijk blijven doen: hoop verloren, al verloren, luidt immers het gezegde), maar beter is te roeien met de riemen die je hebt (wat is dit??, nationale gezegden-dag?). Om kort te gaan, we gaan dit jaar de reis naar de bestemmingen op deze poster maken. Daarbij baseren we ons geheel op internet. En we zouden het leuk vinden als u met ons mee ging en ons tips aanreikt.

We zullen in Wikipedia kijken wat er over te vinden is, zoeken de officiële site van de bestemming op, baseren ons op gegevens die verstrekt worden door de nationale verkeersbureaus én we maken een montage van het mooiste videomateriaal dat te vinden is op YouTube. Immers al die bestemmingen krijgen allemaal elke dag honderden (wellicht duizenden) toeristen op bezoek die allemaal ‘Oooooh’ zeggen en fotograferen en filmen. Al die (korte) filmpjes uit verschillende hoeken komen op internet, maar kunnen samen pas een aantrekkelijk geheel vormen. En dat is wat we gaan doen. We gaan die filmpjes samenvoegen en er een zo mooi mogelijke presentatie van maken. Daarbij komen natuurlijk de auteursrechten om de hoek kijken, maar we zullen zoveel mogelijk aan bronvermelding doen en maken deze producties op basis van het ‘citaatrecht’, waarbij we citeren uit het materiaal van anderen en er een nieuwe creatie van maken.

Om alle 100 bestemmingen (de maan als 101e is natuurlijk flauwekul) dit jaar te bezoeken op deze manier moet er eens in de drie/vier dagen een nieuwe productie verschijnen. Dat is dan de uitdaging waar we voor staan. Hou deze site in de gaten, morgen beginnen we met het Po Lin Klooster bij Hong Kong.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.