Hoe maak je van een weekend een mini-vakantie?

Hoe maak je van een weekend een mini-vakantie? 8
Een weekendje weg naar Gent en dan kun je door deze mooie graffiti-steeg lopen. Foto: Elkedagvakantie

Werken, da’s niet het eerste waar je aan denkt als het om vakantie gaat. Maar toch geldt daarvoor ook: Een goede voorbereiding is het halve werk. Met enige inspanning – en het sparen van wat geld (want voor niks gaat alleen de zon op) – kun je zo van elk weekend een mini-vakantie maken. En op die manier, zo vertelde iemand ons ooit trots, ’52 vakanties per jaar hebben’. Verder vandaag:

  • Museum Beelden aan Zee belooft een oase van rust en kunst
  • Wie zijn toch die mensen die hun camper verhuren?
  • Mondkapjes vanaf vandaag overal verplicht in Parc Astérix

Weekendje weg? Daar is een boek voor!

Hoe maak je van een weekend een mini-vakantie? 10
De omslag van het Weekendje Weg boek.

Uitgever Time to momo zoekt het dicht bij huis. Nu even geen stedentripje New York, Stockholm of Marrakesh, maar veilig en zorgeloos genieten in een Nederlandse of Belgische stad. Maar wel zoals je van time to momo gewend bent met de tips van onze locals die de echt leuke plekjes kennen en niet alleen de tourist traps.

Er zijn drie titels verschenen. In time to momo Weekendje weg zijn 40 weekendjes weg in 16 verschillende steden opgenomen. Logeren in een leuk hotel, uitgebreid ontbijten, een mooi museum bekijken, door de stad wandelen en afsluiten in een goed restaurant of een leuke bar. 

time to momo Kidsproof biedt inspiratie voor uitjes die voor het hele gezin leuk zijn. Kunst kijken, leeuwen spotten, door grachten varen, ijsjes eten en torens beklimmen. Zo houd je de kids wel even bezig deze zomer! En voor wie eindelijk zijn kunsthart weer wil ophalen, is er time to momo Dagje kunst & cultuur. Geniet samen met je liefde, je moeder of je vrienden volop van de mooiste musea, tentoonstellingen en streetart van Nederland en België. En natuurlijk ga je dan ook lekker lunchen, een beetje shoppen en de omgeving ontdekken.

Plezier dichtbij

De bestemmingen zijn allemaal op eigen gelegenheid te bereiken en houden uiteraard de corona-maatregelen in acht, maar check vooral zelf ook nog even van tevoren of er ter plekke iets veranderd is om teleurstelling te voorkomen.  De uitjes in de drie boeken laten zien dat je echt niet naar Zuid-Europa hoeft om iets nieuws te ontdekken en te genieten van een onvergetelijke stedentrip. Hier is een inkijk-exemplaar van het boek.

Technische gegevens

Titel: time to momo Weekendje weg ISBN: 9789493195103 Titel: time to momo Kidsproof ISBN: 9789493195110 Titel: time to momo Dagje kunst & cultuur ISBN: 9789493195097 Prijs: € 17,99 Uitvoering: Full colour paperback met flappen, 128 pag., 15 x 20 cm

Cultuurtip: Museum Beelden aan Zee, een oase van rust en kunst in Scheveningen

Hoe maak je van een weekend een mini-vakantie? 12
Een van de beelden die in Scheveningen te zien is. Revolution kid (fox), Yinka Shonibare

Nederlanders vieren dit jaar massaal vakantie in eigen land. Voor wie op zoek is naar een uitje in een ruimtelijke omgeving dat kunst en zee met elkaar combineert is museum Beelden aan Zee de cultuurtip voor deze zomer.

Het museum ligt verscholen in een duin aan de boulevard van Scheveningen. Een oase van rust temidden van de levendige badplaats. Van verre al te herkennen aan de sprookjesbeelden van Tom Otterness en het reusachtige masker van Igor Mitoraj.

Tentoonstelling EIGEN+BEELD

Museum Beelden aan Zee in Scheveningen is het enige museum in Nederland dat zich volledig richt op moderne beeldhouwkunst. Vanaf 16 september organiseert het museum de tentoonstelling EIGEN+BEELD waarin het museum laat zien wat het in huis heeft. Bezoekers worden aan de hand van van de eigen collectie meegevoerd in de boeiende en meeslepende geschiedenis van de moderne beeldhouwkunst.

EIGEN+BEELD is een tentoonstelling voor liefhebbers maar ook voor bezoekers die juist graag een introductie willen in de beeldhouwkunst. Onder de ongeveer honderd beelden in de tentoonstelling zijn kunstwerken van beroemde beeldhouwers uit Nederland en ver daarbuiten zoals Niki de Saint Phalle, Wessel Couzijn, Matthew Day Jackson, Marc Quinn, Germaine Richier, Yinka Shonibare, Kiki Smith en Ossip Zadkine.

Ook gebouw bijzonder

De beelden in het museum hebben de hoofdrol, maar het gebouw is ook een kunstwerk en ervaring op zich. De vorm is gelijk aan die van een schelp. Aan de buitenkant alleen de zacht-beige muur, pas binnenin openbaart zich het door architect Wim Quist ontworpen museumgebouw. Met veel daglicht. Buiten en binnen lopen in elkaar over door de patio’s en de beeldenterrassen met een fantastisch uitzicht op zee. Een heerlijke en ruimtelijke plek om te verblijven.

Tentoonstellingen

Nu te zien:
Germaine Richier Mensbeeld-Mensbeest t/m 6 september 2020

Verwacht:
EIGEN+BEELD
16 september 2020 t/m 7 maart 2021

Voor meer informatie en het reserveren van tickets: www.beeldenaanzee.nl

Wie zijn toch die mensen die hun camper verhuren?

Hoe maak je van een weekend een mini-vakantie? 14

Wie zijn toch die mensen die hun camper verhuren zodat ook de thuisblijvers deze zomer op vakantie kunnen? En vooral, wat beweegt ze om hun dierbare bezit te delen? Zomaar drie Camptoo-enthousiastelingen over de voordelen van camperverhuur en de onbetaalbare ervaring van een glimlach. ‘Het leukst zijn de blije gezichten bij terugkomst.’

Luuk verhuurt een avontuur (en gaat ervan op wereldreis) 

Zoek de term ‘avonturier’ op in het woordenboek en je vindt een foto van verhuurder Luuk. Met de hulp van zijn handige schoonvader bouwde hij zijn gele Mercedes-Benz Sprinter om tot een camper met heerlijk groot bed (210x150cm), openslaande deuren voor een panorama-uitzicht en plek voor 5 surfboards. Niet alleen om zelf op avontuur te kunnen, maar ook om anderen dat plezier te gunnen.

‘Voor mij was het verhuren van de camper de reden dat ik überhaupt een camper kon bezitten. Ik zie ook het nut er niet van om een kostbare wagen te hebben en daar dan enkel in de weekenden en in vakanties gebruik van te maken.’ En van de verhuur van zijn camper kan Luuk nu zijn andere grote hobby bekostigen: wereldreizen.

Vorig jaar nog kocht de Camptoo-enthousiasteling tijdens een (campervrije) surftrip in Namibië een mountainbike en besloot dwars door Botswana, Zambia, Malawi, Tanzania, Rwanda, Oeganda, Kenia, Sudan, Egypte en via de Sinaï en Israël terug naar huis te fietsen. ‘Dat kostte ongeveer een jaar en mijn spaarrekening was daar niet op berekend, maar gelukkig had ik de inkomsten van mijn busje om me op de fiets te houden.’ 

Dankzij André kunnen ook mindervaliden op kampeervakantie 

Verhuurder André had al twee bijzondere campers in bezit, een brandweerbus en een oude luxe Hymer, maar één ding vakantievoertuig ontbrak nog: een rolstoelvriendelijke camper. Die kwam er uiteindelijk in de gedaante van een oude buurtbus, die André ombouwde tot luxecamper met uitschuifbare loopplank, Quick-Secure rolstoelfixatiesysteem en genoeg manoeuvreerruimte om zorgeloos gebruik te maken van keuken, toilet en compressorkoelkast. 

‘Ik heb deze camper speciaal gemaakt voor mensen die in een rolstoel zitten’, vertelt André, ‘zodat ze ook lekker de vrijheid kunnen ervaren van camperen.’ Maar naast vrijheid biedt André’s rolstoelcamper ook heel veel gemak. Het grote tweepersoonsbed is te bereiken door een handig mobiel hydraulisch schaarliftje dat de transfer van stoel naar bed vergemakkelijkt. En bijkomend voordeel: dat liftje is ook nog eens heel multifunctioneel. Je kunt er mee in de draaibare passagiersstoel komen én met het bijgeleverde losse tafelblad tover je ‘m om tot tafel!

 ‘Brandweerman’ Job handelt in blije gezichten 

Verhuurder Job kun je gerust ‘koning deelcamper’ noemen. Sinds hij zijn vuurrode brandweerwagens en retro Volkswagenbusjes op Camptoo plaatste, heeft hij tientallen avonturiers op pad gestuurd, de honderdste boeking is zelfs in zicht.

‘De eerste camper die we kochten voor de verhuur was onze groene VW T2 Westfalia. Niet lang daarna ruilden we onze Mercedes L319 in voor 3 brandweerwagens (Ford Transit Mk1), waarvan we er twee tot camper hebben omgebouwd. We hebben ontzettend veel leuke mensen ontmoet door ze te verhuren, het is altijd erg leuk als ze later nog eens bij je terugkomen.’

De levenslustige campertjes van Job werden gebruikt voor huwelijksaanzoeken en voor videoclips, ‘maar het leukst zijn de blije gezichten van mensen die thuiskomen van een onvergetelijke trip.’ Zelf is Job, die zichzelf eerder een professionele kampeerder noemt, ook nog lang niet uitgecamperd. ‘Afgelopen januari sliepen we met een van onze eigen campers aan de zandduinen van de Sahara. Dat was echt een droom die uitkwam.’

Belangrijk in deze tijden: om verhuurders bij te staan veilig te verhuren, ondersteunt Camptoo iedereen om de overdrachten veilig te laten plaatsvinden, waaronder met deze blog en video.  

In het kort – nieuwsoverzicht

  • Zo maak je van het weekend een mini-vakantie en ga je maandag vol energie aan de bak (Manners)
  • Met de terugkomst van toeristen leeft Curaçao weer op, net als de angst voor nieuwe besmettingen (Volkskrant)
  • De behoefte om te reizen is groot: ’Stevenen we af op een groot aantal burn-outs deze herfst?’ (Telegraaf)
  • Binnenkijken bij de camper van Malou: ‘Ik noem mijn kampeerbusje Stijn’ (In de Buurt)
  • Mondkapjes vanaf vandaag overal verplicht in Parc Astérix (Loopings)
Was dit de laatste vlucht met de luxe Lufthansa A380?

Weekendradio – Hit100.nl

Tevreden?

Leave this field blank
0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.