Fiets eens een rondje Nederland


De Ronde van Nederland is de ultieme fietsroute voor elke vakantiefietser. In de nieuwe editie van de fietsgids Ronde van Nederland via LF-routes worden LF-routes ofwel Landelijke Fietsroutes aaneengeregen tot ruim 1300 kilometer fietsplezier in eigen land. De route voert zoveel mogelijk langs de grenzen van ons land en toont een grote variatie aan landschappen. Fietsers die de Ronde aantoonbaar hebben volbracht ontvangen een oorkonde.

De Ronde van Nederland voert van Noordzeekust tot Achterhoek en van Groningse terpen tot Brabantse vennen. Karakteristieke dorpen en steden, duinen, dijken, bos, polders, rivieren, heide, heuvels; deze ronde voert er allemaal langs. De route is op een aantal plekken flink herzien. Zo gaat de route voortaan na Venlo verder zuidwaarts naar Roermond en dan via Weert richting Eindhoven. Na Coevorden gaat de route niet meer door Duitsland maar door het Overijsselse land. Ook langs de Noordzeekust loopt het traject anders dan in de voorganger. De route is twee richtingen bewegwijzerd. De 1300 kilometer tellende ronde is ideaal voor een fietsvakantie, maar is ook bij elkaar te sparen via dag- of weekendtochten. Hij is dus zowel geschikt voor de ware kilometervreter als voor de puur recreatieve fietser.

Handige gids
De compleet vernieuwde fietsgids Ronde van Nederland is de opvolger van de succesvolle gelijknamige fietsgids uit 2005. In de fietsgids wordt de route in deeltrajecten beschreven. Afhankelijk van weer, conditie en geplande uitstapjes is de fietsafstand van dag tot dag te bepalen. De Ronde kan op elk punt worden ‘opgepakt’; NS-stations zijn bij uitstek geschikte startplekken. De 48 trajectkaarten (schaal 1:100.000) in de gids beslaan een ruim gebied rond de route, met daarop de bekende fietsknooppunten en accommodatie. Bij de kaarten staat een compacte beschrijving van het belangrijkste dat onderweg te zien is. De gids biedt verder nuttige adressen van musea en attracties, overnachtingsmogelijkheden, veerdiensten en VVV-kantoren.
De gids heeft een spiraalband en is verkrijgbaar via de webwinkel van nederlandfietsland.nl en ook te koop bij ANWB en VVV (€ 16,95, ISBN 978-90-72930-460).

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.