Bollenstreek heeft nu een Beatlesmonument

In Hamburg hebben ze al jaren een monument voor de Beatles. Foto: Elkedagvakantie

The Beatles, de popgroep die in de jaren zestig de wereld veroverde, hebben vanaf vandaag (8 juni 2019) ook een monument in Hillegom. Het monument in de Bollenstreek wordt onthuld door Marga van Praag.

“Eindelijk!” aldus het bestuur van Stichting Beatles Monument Treslong Hillegom bij monde van voorzitter Johan van Buren. “ik was in 2014 bij die geweldige tentoonstelling in Hillegom die door het Beatles Museum Alkmaar en Beatles Bollenstreek was georganiseerd en omdat ik nu woon op de plek waar in 1964 The Beatles hebben opgetreden vond ik het leuk het initiatief te nemen voor een herinnering.”

Beatles – concert

Het optreden in Hillegom is de geschiedenis ingegaan als ‘het vergeten optreden’ en ook voor eigenaar Azing Moltmaker van het Beatles Museum Alkmaar was dat een doorn in het oog. Vandaag is het zover. Marga van Praag, die destijds bij de opnamen aanwezig was en een originele vraag voor The Beatles had, gaat vanmiddag de onthulling verrichten. Het monument is te vinden bij de ingang van het Burgemeester Van Nispenpark tegenover Deltahof.

Bollenstreek

Het volledige programma is te vinden op de website www.beatlesbollenstreek.nl. Het Beatlesmonument is een ontwerp van de kunstenaar Nicolas Dings en Myona Moltmaker greep meteen de kans om van dit monument een mooie ansichtkaart te maken. Natuurlijk is deze ansichtkaart in het Beatles Museum Alkmaar verkrijgbaar.

Video’s van de komst naar Nederland en van het optreden in Hillegom:

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.