Kabaal aan de Italiaanse Adriatische kust

Om de avond is er wel een show voor kinderen op de camping.


Als er ooit een wedstrijd gehouden wordt voor de camping die het lawaaiigst is, dan weten wij een kandidaat om voor te dragen: Camping La Conchiglia in Chioggia Venezia, zo’n 40 kilometer onder het beroemde Venetië aan de kust. Gemeentelijke vuilnismannen komen ’s morgens met de nodige herrie al om zes uur de vuilnisbakken legen, bij de ingang van de camping staat een (semi) permanente kermis zijn muziek uit te braken, motoren en auto’s scheuren door de nabij gelegen straat en het campingrecreatieteam zorgt ’s avonds voor het nodige lawaai. En toch vonden we het er leuk. Waarom?
Eigenlijk houden we niet van het helemaal uitstippelen van je vakantie een half jaar van tevoren. We willen graag vrijheid. Het laatste moment besluiten nog iets anders te doen. Maar helemaal op de bonnefooi lukt heden ten dage niet meer. Zeker niet als je met kinderen reist. Het is niks om tegen etenstijd op een camping aan te komen en dan het bordje “complet” aan te treffen, dan heb je de achterbank aan het dansen. Daarom bellen we op zijn minst de avond tevoren of we de volgende dag op de andere camping op een plek kunnen rekenen.
Google Maps gidst
Ditmaal wilden we onze jongste dochter Venetië laten zien en daarom leek het wel handig om twee weken vantevoren vast te mailen en bellen. Veel aan de kust bleek echter al vol of in ieder geval niet de week die wij wilden plek te hebben. De ANWB-cd-rom bracht ook geen uitkomst. Daarom voor het eerst eens gezocht met Google Maps en dat bleek een uitstekende gids te zijn! Zo vonden we bovenstaande camping (met eigen website) en bekeken de camping met Google Streetview. Het was een hele kleine camping. 2/3 was huisjes en verder nog acht (!) vrije kampeerplekken. Maar ze hadden, zo bleek uit telefonisch overleg, precies in “onze” week nog plek. Ik moest 30% van het totaalbedrag van tevoren overmaken, maar dat is met het huidige elektronische betalen zo gepiept.

De voordelen
Waarom hebben we het er een week uitgehouden ondanks de eerder genoemde nadelen? Hier mijn lijstje met pluspunten voor camping La Conchiglia.

  • Het is een liefelijk terrein met prachtig onderhouden groen. Hoewel de plekken niet echt riant zijn, zijn ze groter dan wat we op veel andere Italiaanse campings gewend zijn (daar kun je je scheerlijnen vastmaken aan de tent van je buurman…)
  • Het sanitair is keurig schoon. Lekkere warme douches. (Wel maar 1 zit-wc en helemaal geen prullebakken, vreemd!)
  • Het strand is op loopafstand: achteruitgang uit en je bent er in vijf minuten. De camping zegt ook een privé-strand te hebben, maar wat het nut daarvan is is me ontgaan. Je moet namelijk vijf euro per ligstoel per dag betalen (in ons geval dus 15 euro x 7, flink bedrag) en je mag niet in je eigen handdoek op het strand liggen. Dus zijn we maar naar het naastgelegen publieke strand gegaan, wat ook prima was. Het is een mooi strand met fijn zand en het blijft vrij lang ondiep, wat fijn is met kinderen.
  • Het is een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan Venetië (daar kun je met de boot vanuit Chioggia – ook een mooi plaatsje trouwens! – naar toe varen, maar heeft als nadeel 9.15 uur weg en om 17 uur weer terug, dan heb je de tijd niet aan jezelf. Als je zorgt dat je om 9 uur in Venetië bent dan kun je riant parkeren in een van de vele parkeergarages en neem je voor 18 euro per persoon een onbeperkt varen kaart en kun je de hele dag alle kanten op, bijvoorbeeld naar het eilandje Burano met allemaal gekleurde huisjes. Is prachtig!)
  • Verder kun je vanaf de camping makkelijk naar het staatje San Marino (ook gedaan, wel nog een end rijden, maar de moeite waard. Soort Valkenburg, maar dan op een hoge berg, mooi uitzicht en prachtige burcht), Ravenna en Padova (de laatste vonden we niet veel aan: Meer een bedevaartsoord).
  • Broodjes en boodschappen zijn de halen bij een supermarktje 3 minuten lopen verderop in de straat.
  • De dochter van de eigenaren van de camping kan prima Engels spreken en je overal over adviseren.
  • Je kunt voor 7 euro een internetkaart kopen, waarmee je gedurende een week 6 uur internet tot je beschikking hebt.
  • Voor de auto’s is er een apart, afgesloten parkeerterrein vlakbij. Vreemd genoeg hoefde weer niet iedereen zijn auto daar te plaatsen, zodat er op een gegeven moment toch wel weer aardig wat blik tussen het groen stond…

Meer foto’s op Flickr.

Ons plekje op de camping:

No Responses

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.