Ben jij een heks?


Opmerkelijk museum in Oudewater. “Hoe weet je of iemand een heks is? In de middeleeuwen werden vrouwen die van hekserij werden beschuldigd, gewogen. Werden ze te licht bevonden, dan werden ze veelal gedood. Nu waren de waagmeesters veelal corrupt, behalve in Oudewater. Dankzij een privilege, toegekend door keizer Karel V was dit de enige plaats in Europa waar een eerlijk proces gegarandeerd was. Durf jij je hier te laten wegen?”, zo promoot de site Lekker weg in eigen land.

“In het Waaggebouw in Oudewater bevindt zich vandaag de dag Museum de Heksenwaag. Hier kom je alles te weten over de heksenvervolgingen en de rol van de heksenwaag in Oudewater. Speciaal voor kinderen is een speelhoek en spannende speurtocht door het museum. De originele weegschaal uit 1482 staat er nog steeds! Laat je wegen, ben je geen heks, dan ontvang je het Certificaet van Weginghe van de waagmeester”. Meer informatie over het museum: www.heksenwaag.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.