De beste tips van doorgewinterde backpackers

Backpacken is altijd populair. Het lijkt er ook niet op dat deze vorm van reizen zijn aantrekkingskracht ooit gaat verliezen. Nog steeds vertrekken veel reizigers met een rugzak om de schouders naar een ver land, op zoek naar avontuur. Thailand is de populairste backpackbestemming onder Nederlandse reizigers, blijkt uit onderzoek van Beslist.nl. Zij vroegen, in samenwerking met reizigerscommunity Around the Globe, ruim 300 doorgewinterde backpackers naar hun tips en ervaringen. Dit alles is overzichtelijk weergegeven in een infographic.

Top 10 backpackbestemmingen
De meeste backpackers trekken naar Azië. Thailand, Vietnam, Indonesië en Cambodja worden het vaakst genoemd als favoriete backpackbestemming. Vooral de lage kosten in Azië worden als groot voordeel beschouwd. Australië is populair onder werkende backpackers, Laos is het ‘echte’ Azië en Nieuw-Zeeland is in trek onder natuurliefhebbers. Peru, Nepal en Spanje maken de top tien compleet.

Camera, tablet en telefoon mee
Mensen ontmoeten, kennis maken met andere culturen en levenservaring opdoen zijn belangrijke redenen om te gaan backpacken. Hierbij zijn een camera, smartphone en tablet absoluut onmisbaar volgens backpackers. Ook praktische zaken, zoals goede schoenen en een geschikte backpack, worden sterk aangeraden. Net als een creditcard, lakenzak, slippers, zaklamp en een zakmes.

Less is more
Een klamboe is volgens bijna 20% van de ervaren backpackers onnodige ballast. Op plekken waar een klamboe echt nodig is, hangt er meestal een. Reizigers naar verre landen nemen vaak een grote voorraad medicijnen mee. Meer ervaren backpackers adviseren om je eerst af te vragen welke medicijnen je daadwerkelijk nodig zult hebben. Dit geldt trouwens ook voor kleding. Te veel bagage vormt een grote belemmering bij het reizen.

Tips voor rookies
‘Plan niet te veel’ is de meest genoemde tip van ervaren backpackers, voor beginnende backpackers. ‘Neem de tijd voor je reis’ is een ander veel gehoord advies. Ervaren reizigers raden backpackers verder aan om mensen op toeristische plekken niet te snel in vertrouwen te nemen. Wat beginnende rugzakreizigers juist wel moeten doen is veel foto’s maken en een dagboek bijhouden, zodat de herinnering altijd in leven blijft.

Infographic backpacken

Infographic backpacken (en backpacks) door beslist.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.