Zweeds Astrid Lindgren-park breidt uit

Een impressie van hoe het nieuwe deel van het Zweedse pretpark er uit gaat zien.

Een impressie van hoe het nieuwe deel van het Zweedse pretpark er uit gaat zien.


Theater- en themapark ‘De wereld van Astrid Lindgren’ in het Zweedse Vimmerby opent vrijdag 17 juni 2016 een nieuwe sectie. De 10.000 m² die het nieuwe thema telt, is gebaseerd op ‘De gebroeders Leeuwenhart’, de fantasieroman van Astrid Lindgren over de 10-jarige Karel en zijn knappe, 13-jarige broer Jonathan. Het nieuwe themagedeelte biedt plaats aan 800 bezoekers. Jong en oud worden meegenomen naar de sprookjesachtige plek Nangijala, waar de gebroeders tegen tiran Tengil en zijn draak Katla vechten.

Astrid Lindgrens Värld, zoals het park officieel heet, neemt bezoekers mee in de wereld van de personages van Astrid Lindgren. De wereld van Astrid Lindgren is niet één, maar verschillende werelden verzameld op één plek. Medio juni komt daar dus een nieuwe wereld bij. De nieuwe sectie is gebaseerd op het bekende verhaal van Astrid Lindgren ‘De gebroeders Leeuwenhart‘. Een prachtige boek dat is bekroond met een Zilveren Griffel.

Miljoenen euro’s

Voor de bouw van de nieuwe themawereld is omgerekend ca. 7,5 miljoen Euro geïnvesteerd. Het is de eennagrootste investering in de historie van het park en staat voor een verdere ontwikkeling van onze theatershows en speelterreinen voor de wat oudere kinderen˝, aldus Joacim Johansson, CEO Astrid Lindgrens Värld.

Overnachtingen

Bezoekers kunnen ook in het park overnachten. Tegelijkertijd met de bouw van de nieuwe sectie wordt het accommodatie-gedeelte gerenoveerd en uitgebreid met 30 nieuwe cottages. De nieuwe huisjes zijn groter en gebouwd in de herkenbare huizenstijl van de regio Småland. De opening van ‘Den lilla staden’ staat gepland op 1 augustus van dit jaar.

Pippi Langkous

Het theater- en themapark, dat sinds 1981 bestaat, ligt in Astrid Lindgrens geboorteplaats Vimmerby. Het park telt jaarlijks ca. 490.000 bezoekers waarvan 30% uit het buitenland. De Wereld van Astrid Lindgren zit boordevol theater, muziek en spannende ontmoetingen met de verschillende karakters uit haar verhalen zoals Pippi, Karlsson, Emil en Ronja. Kinderen kunnen in het echt met hen spelen. Kattenkwaad uithalen, de voorstellingen bekijken en vooral avonturen beleven in het decor van alle verhalen uit de boeken.

Bezoekers vinden meer informatie over het park, openingstijden, prijzen, routebeschrijving en overnachtingsmogelijkheden op: www.alv.se/en

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.