Nieuwe uitgave: Kidskompas Londen

Nieuwe uitgave: Kidskompas Londen 9

Londen. Foto: Elkedagvakantie


Welke musea en bezienswaardigheden mag je met kinderen in Londen absoluut niet missen? Hoe zorg je dat de ponden niet je portemonnee uit vliegen? Pak je de metro of toch de fiets en wat is ‘typical English’? In de kinderreisgids Kidskompas Londen – speciaal geschreven voor iedereen die met kinderen naar Londen gaat – vind je antwoord op deze vragen. Deze maand verschijnt de compleet nieuwe versie van Kidskompas Londen, mét plattegrondjes dit keer!

De reeks Kidskompas bestaat inmiddels 14 jaar. Auteurs en bedenkers van de reeks, Dagmar Jeurissen en Janneke van Amsterdam, hebben inmiddels al gidsen voor Parijs, Barcelona, Amsterdam, Londen en Denemarken gemaakt. Regelmatig wordt van de verschillende titels een update gemaakt, waaronder nu dus Kidskompas Londen.

Complete reisgids
Kidskompas Londen is volgens de makers een echte reisgids. “Of je nu wilt weten hoe het OV werkt, waar je met kinderen gezellig kunt eten of welke musea gratis toegankelijk zijn: alles staat erin. De wijken die in de gids aan bod komen zijn: The City & de Theems, Westminster, Covent Garden, Bloomsbury & Fitzrovia, Marylebone & West End, Notting Hill & South Kensington en Noord- Londen. Iedere wijk heeft ook een plattegrond, zodat duidelijk te zien is wat waar ligt.”

De doelgroep? Kinderen én hun ouders
Wie nu denkt dat Kidskompas vooral bedoeld is voor volwassenen heeft het mis. Niet alleen heeft Kidskompas een speciale ‘kids only’-sectie, ook staan er door de hele gids tal van leuke weetjes en achtergrondverhalen. Wat eten ze nu eigenlijk precies in Engeland? Wat zijn de raarste Gevonden Voorwerpen in de metro? Hoe zit het met de Brexit en hoe kom je als Harry Potter-fan zo goed mogelijk aan je trekken?

Zelf kijken
Ook dit keer reisden Dagmar en Janneke eerst zelf af naar de bestemming in kwestie, om met eigen ogen te zien welke nieuwe bezienswaardigheden een plekje verdienen in deze uitgave van Kidskompas Londen. Dagmar: ‘Het is leuk dat je iedere keer weer nieuwe dingen ontdekt.’ Janneke: ‘Ook alle praktische zaken hebben we weer goed bekeken, want daar verandert ook steeds van alles in.’

Praktisch
De nieuwe Kidskompas Londen kost 12,95 euro en is inmiddels verschenen. De gids is te koop in de boekhandel, online bestellen kan o.a. via Bol.com. ISBN 978-90-819852-5-3, uitgeverij Cheeky Monkeys. Zie ook www.kidskompas.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.