Terschelling aan de muur

Expositie over en op Terschelling. Foto: Sytse Schoustra

Expositie over en op Terschelling. Foto: Sytse Schoustra


Wie kunnen de schoonheid van het eiland beter vangen dan Terschellingers zelf? Het echtpaar Sytse en Ina Schoustra slaagt daar al jaren op een indrukwekkende manier in. Ze doen dat elk echter op een andere wijze. Ina weet de prachtige wolkenluchten en de aparte waddenzeekleuren vast te leggen op schilderijen, terwijl Sytse elke dag op het eiland te vinden is met zijn camera om zo voorbijzwemmende zeehonden of het rood van de zonsondergang digitaal te registreren. Op Twitter heeft hij inmiddels een flinke schare volgers weten te verzamelen, die elke morgen uitkijken naar zijn foto’s van hoe de dag begint op Terschelling. Daarmee voor al het kantoorvolk het verlangen voedend naar weer een weekendje weg naar Skylge.

Een expositie van foto’s en schilderijen van het creatieve paar is tot juni 2013 te zien dorpshuis ‘Ons Huis’, Torenstraat 42 in West-Terschelling. Beiden zijn autodidact en al ruim 10 jaar bezig met het vastleggen van de schoonheid en weersomstandigheden op het eiland. Er hangen in totaal twintig foto’s, slechts een beperkte selectie uit het totale aanbod. De werken van Sytse kunnen ook gekocht worden via deze website. De schilderijen van Ina hebben niet alleen Terschelling tot onderwerp, maar er zijn ook abstracte werken bij. De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van het dorpshuis. Om te onthouden, voor een weekendje weg dit voorjaar!

De drukte tijdens de opening. Foto: Sytse Schoustra.

De drukte tijdens de opening. Foto: Sytse Schoustra.


Een deel van de schilderijen.

Een deel van de schilderijen.


De foto's op de expositie.

De foto’s op de expositie.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.