Museum voor Theo Koomen

Theo Koomen, Nederlands sportverslaggever; Opname uit de beeldengeluidwiki.nl Sportcommentator Theo Koomen. 1969. Zendgemachtigde KRO. Archief Beeld en Geluid.

Theo Koomen, Nederlands sportverslaggever;
Opname uit de beeldengeluidwiki.nl
Sportcommentator Theo Koomen. 1969. Zendgemachtigde KRO. Archief Beeld en Geluid.


Theo Koomen, de legendarische sportcommentator die van een etappe van niks een fenomenaal fietsspektakel wist te maken met zijn radioreportages, krijgt een eigen museum in Noord-Hollandse Wervershoof. Zijn dochter Netty Langedijk opent het museum in molen De Hoop op 28 april. De oud-sportverslaggever is geboren en ligt begraven in Wervershoof.

Koomen was journalist bij het Noordhollands Dagblad, Dagblad de Dordtenaar, en de Volkskrant. Koomen is het bekendst geworden als verslaggever van de NOS-radio. Koomen versloeg vele sporten, maar vooral wielrennen, schaatsen en voetbal. Rond Koomen was al enige tijd een foto-expositie in de molen te zien. Die was zo populair dat besloten is er een permanent museum van te maken. Koomen overleed op 4 april 1984 toen hij na een nachtelijke rit naar huis na een verslag van de wedstrijd FC Twente-MVV naar huis reed.

RTV Noord-Holland heeft enkele memorabele video’s van de journalist op een rij gezet.

Hier onder de reportage in het NOS-journaal

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.