Mobieltje opladen met je kampvuur

Een afbeelding vanaf de site van de producent.

Een afbeelding vanaf de site van de producent.


Wij bij Elke Dag Vakantie.nl zijn altijd wel in voor iets nieuws. We hebben dan ook aarzelend met de Biolite Campstove in onze handen gestaan in de kampeerwinkel. Maar de prijs van 150 euro weerhield ons van de aanschaf; te duur voor ‘een geintje’. Maar we zijn wel benieuwd of het product doet wat het belooft: Je kunt er met slechts een paar takjes een liter water mee aan de kook brengen én je iPhone opladen. Ideaal dus voor iedereen die zijn vakantiedagen in de wildernis placht door te brengen.

De Biolite heeft volgens de makers een zodanige constructie dat er nauwelijks rook veroorzaakt bij het vuur én dat er het maximale rendement uit de warmte gehaald wordt. Naast de buis waarin je je hout stopt zit een soort energiecentrale die elektriciteit genereert, voldoende voor het opladen van de iPhone. Op de doos schrijft de producent over zijn motivatie: “Wereldwijd zijn er 3 biljoen mensen die hun eten koken op een open vuur dat zorgt voor een zodanige rookontwikkeling dat er 2 miljoen mensen vroegtijdig aan komen te overlijden. Al die vuurtjes produceren meer zwarte koolstof per jaar dan de uitstoot van alle auto’s en vrachtwagens in de wereld bij elkaar.”

Op Biolite staan de voordelen van het product opgesomd:

  1. Je hoeft geen brandstof te kopen of met je mee te sjouwen. Een paar takjes zoeken volstaat.
  2. Je kunt er je elektrische apparaten mee opladen. Dat kan je mobiele telefoon zijn, maar ook je radio of zaklamp.
  3. Door geen benzine, olie of gas te gebruiken help je mee aan een schonere wereld.
  4. Je bent met dit apparaat voorbereid op rampen: Je kunt jezelf er in meerdere opzichten mee helpen.
  5. Het gebruik is volgens de makers ook gewoon leuk: Je kunt er namelijk bij zitten en naar kijken als een gewoon kampvuur en je kunt er ook marshmallows boven roosteren!

Als er tien mensen zijn die een tientje willen bijdragen, dan kopen we er een (die resterende vijftig euro passen we dan zelf bij) en dan zullen we het apparaat uitgebreid voor je testen. Je kunt je reactie evt. in het scherm hier onder achterlaten.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.