Robbedoes krijgt eigen pretpark

Robbedoes en Kwabbernoot zijn straks, naast in hun stripboeken, ook in hun eigen pretpark te bewonderen.

Robbedoes en Kwabbernoot zijn straks, naast in hun stripboeken, ook in hun eigen pretpark te bewonderen. Foto: Google images search-result .

Alle Robbedoes fans moeten nu even opletten, de Belgische stripuitgeverij Dupuis gaat namelijk een themapark openen in Frankrijk. Het park, dat in het voorjaar van 2015 open moet gaan, draait om de hoofdrolspelers van het stripverhaal Robbedoes en Kwabbernoot. De uitgeverij heeft in het verleden al eens samengewerkt met bestaande parken, maar wil nu een heel eigen park bouwen. Een locatie voor het nieuwe themapark hebben ze ook al gevonden, het moet in de Rhônevallei vlakbij autosnelweg A7, ten zuiden van Lyon komen. Het is nog niet helemaal duidelijk hoe het park eruit gaat zien, wel is het duidelijk dat er vijftien attracties zullen staan bij de opening van het park.

Het nieuwe park
“Vorig jaar hadden we al een akkoord gesloten met het Duitse Europa-Park. Dat was echter alleen rond Michel Vaillant voor een expositie in de Mercedes-Benz-Hall,” zo zei Olivier Perrard, algemeen directeur van Dupuis in een interview met de Franse krant Les Echos.“Deze keer heeft een andere partij ons benaderd om in een veel groter project te stappen. Hierbij gaat het om de ontwikkeling van een geheel nieuw themapark rond de personages van Robbedoes en Kwabbernoot,” aldus Perrard. Behalve de genoemde figuren is de uitgever ook eigenaar van onder andere Marsupilami en Guust Flater, maar deze zullen niet te zien zijn in het nieuwe park.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.