Vind een goedkoop appartement in Berlijn

Door te verblijven in een appartement voel je je bijna een local op vakantie.

Door te verblijven in een appartement voel je je bijna een local op vakantie.

Een appartement is de ideale uitvalsbasis om een stad te leren kennen. Een appartement geeft je dat huiselijke gevoel en geeft je de mogelijkheid om te ontdekken hoe locals leven. Mijn vriend en ik hebben deze vakantie een compromis gesloten: eerst een week kamperen (dat wilde ik graag) en daarna een stedentrip met een appartement (dat wilde hij graag). Aangezien we al naar Duitsland gingen was de keuze voor een stad snel gemaakt. Maar waar vind je een betaalbaar appartement in Berlijn?

Particuliere aanbieders
In mijn zoektocht kwam ik er al snel achter dat je de grote hotelorganisaties beter links kan laten liggen als je op zoek bent naar een betaalbaar appartement. Daarnaast wil je tijdens een stedentrip een beetje het gevoel van de inwoners van de stad meekrijgen. Waar kun je dat beter doen dan in een appartement van een Berlijner? Websites als Airbnb zijn niet voor niets mateloos populair. Het is niet alleen goedkoper, het biedt ook een hele andere vakantie ervaring dan verblijven in een hotel. Toch heb ik niet gekozen voor Airbnb, omdat ik ook andere websites een kans wilde geven. Zo kwam ik terecht op Wimdu. Wimdu is opgericht als alternatief op dure en monotone hotelkamers.

Overweldigend
De website bleek genoeg keus te hebben in Berlijn. Je kan het zo gek maken als je zelf wil, in elke prijsklasse is er eigenlijk wel wat te vinden. Van een penthouse tot een studio. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het aanbod een beetje overweldigend vond. Daarom zijn twee dingen belangrijk voordat je gaat boeken: Weet wat je wil en boek op tijd.

Weet wat je wil
Wat vind je nu echt belangrijk tijdens je vakantie? Wat is je budget? Wil je kunnen koken? Wil je buiten kunnen zitten? Heb je een parkeerplaats nodig? Dit soort vragen zijn handig om te beantwoorden voordat je op zoek gaat. Anders kan het heel moeilijk zijn om een keuze te maken. Ik had voor mezelf al vastgesteld dat ik een keuken wilde. Daarnaast wilde ik graag buiten kunnen zitten, niets is zo fijn als lekker in de zon ontbijten op vakantie. Ook moest er een parkeerplaats in de buurt zijn, want we kwamen met de auto. We hadden een budget van ongeveer €400,- vastgesteld voor een periode van vier nachten. Met die criteria waren onze keuzes al voor een deel teruggebracht. Daarnaast hebben we in februari al geboekt, want we wilden aan het begin van augustus naar Berlijn. Dat is in het hoogseizoen en ik wilde voorkomen dat het ideale appartement al geboekt was. Voordat je gaat boeken moet je ook even opletten of het een appartement of kamer is, want beide worden aangeboden en soms is het onderscheid niet helemaal duidelijk.

Boeken
Uiteindelijk hebben we gekozen voor een appartement in Charlottenburg. Op de website stond het omschreven als een ‘Rustic Sunny Appartement Met Terras’. Dit appartement had alles wat we zochten en viel binnen ons budget. Het was perfect. Boeken via de website is echt heel makkelijk en we kregen snel een ontvangstbevestiging. De volgende stap is een afspraak maken met je host. In dit geval heb ik een e-mail gestuurd met ons plan voor de vakantie. Achim (onze host) liet weten dat we hem tegen die tijd maar op de hoogte moesten stellen van onze aankomsttijd. Meer hoef je dus niet te doen.

Het appartement
Achim woonde in het appartement tegenover ons, maar was niet aanwezig toen we aankwamen. We moesten de sleutel ophalen bij de kiosk aan de overkant. Het was wel spannend om het appartement binnen te lopen, omdat je hoopt dat het net zo is als op de foto’s. Gelukkig was dat het geval. Het appartement was netjes, ruim en alles zag er schoon uit. Het was erg rustig en de buurt was ook heel netjes. Het appartement had een keuken met alles erop en eraan, een badkamer met handdoeken, er was gratis Wifi en je kon Duitse tv kijken als je dat wilde.
We zaten op vijf minuten loopafstand van de metro en waren in 20 minuten in het centrum. Daarnaast zaten we vlakbij Slot Charlottenburg. En er was voldoende parkeerplek voor onze auto. Achim was een vriendelijke host die altijd bereikbaar was, ook al was hij niet aanwezig. Het appartement was wel op de vijfde verdieping van een gebouw zonder lift, wat een hoop traplopen betekent. Maar dat was echt het enige nadeel, alles wat op de website stond werd in het echt waargemaakt.

Beoordelen
Na je verblijf krijg je de mogelijkheid om een beoordeling te schrijven. Hiervoor moet je je inloggen op de website. Niet iedereen kan dus zomaar wat schrijven over een appartement. De beoordelingen zijn dus een goede referentie om te kijken of een appartement echt wat is. Daarnaast kan de host ook een beoordeling over jou schrijven. Op basis hiervan kunnen andere host bepalen of ze je verwelkomen in hun appartement. Lees daarom de beoordelingen om eventuele teleurstelling te voorkomen.

Aanrader
Het appartement was echt een fijne plek om in te storten na een dag wandelen door Berlijn. Daarnaast is de stad zo druk dat het heerlijk was om in een rustig huis te komen. Als je wil ervaren hoe het is om in een stad te wonen of je hebt geen zin in saaie hotelkamers, dan is dit echt een aanrader.

Voor meer informatie over Wimdu ga je naar de website. Hier kun je ons appartement in Berlijn bekijken.

0

No Responses

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.