Wanneer is een stedentrip het goedkoopst?

Op die vraag heeft de reiswebsite Momondo het antwoord. Zij hebben namelijk onderzoek gedaan naar de combinatie van hotel- en vluchtprijzen. Hier zie je hoe de prijs voor een stedentrip gedurende het jaar kan variëren. Januari is de beste maand voor een stedentrip, terwijl april en juli de duurste maanden zijn. Na het analyseren van de hotel- en vluchtprijzen van negen populaire stadsbestemmingen, kun je nu zien wat het goedkoopste moment is om een bepaalde bestemming te bezoeken. Momondo.nl heeft de goedkoopste beschikbare kamertarieven van de meest geboekte hotels in negen steden wereldwijd bestudeerd en deze voor elke maand van het jaar vergeleken met de goedkoopste retourvluchten vanaf Amsterdam.

Lage prijzen in de winter
Voor acht van de negen bestemmingen toonde de analyse aan dat deze gecombineerde prijs het laagst is in de maand januari. Alleen een bezoekje aan Moskou is goedkoper in maart. Juli was de duurste maand om New York, Barcelona, Parijs, Kopenhagen en Londen te bezoeken. Voor Berlijn zijn zowel juli, mei, augustus en september het duurst. En hoewel april de duurste maand is om Rome te bezoeken, moet iedereen die geld wil besparen op een stedentrip naar Lissabon en Berlijn de maand augustus vermijden, wanneer de vlucht- en hotelkosten het hoogst zijn.

Goedkoopste maand voor vluchten en hotels Duurste maand voor vluchten en hotels
New York Januari Juli
Parijs Januari Juli
Barcelona Januari Juli
Rome Januari April
Berlijn Januari April/mei/augustus/september
Lissabon Januari Augustus
Kopenhagen Januari Juli
Moskou Maart September
Londen Januari Maart/juli

Beste zomerbestemmingen
Als je bent gebonden aan de schoolvakanties in juli en augustus, kun je het beste New York, Barcelona, Kopenhagen en Londen vermijden, omdat jouw reis op dat moment het meest zal kosten. Bezoek daarentegen Berlijn in juli en Rome in juli of augustus, want deze steden zijn het duurst om te bezoeken in de lente.

De Nederlandse woordvoerster Sasha Wood, stelt: : “Net als zoveel andere dingen in het leven draait het bij reizen allemaal om timing. De lente is typisch een hoogseizoen voor stedentrips en daarom ook het duurste moment om te gaan. De prijzen worden hoog gehouden door de hoge vraag vanwege het aangename lenteweer. In sommige steden is het in de zomer gewoon te warm om rond te wandelen en misschien een beetje te fris naarmate de herfst nadert. Aan de andere kant krijgen de reizigers die bereid zijn de kou te trotseren veel meer waarde voor hun geld door in januari te reizen.

De bovenstaande negen steden zijn allemaal opgenomen in de gratis stedengids van momondo, momondo places. Voor meer informatie ga je naar de website of bekijk de onderstaande infographic:
momondo-travel-saver-calendar-content

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.