Weekendje Wadden, waar moet je aan denken?

Lekker een weekendje uitwaaien. Foto: Elkedagvakantie


Het voorjaar is de ideale tijd voor weekendjes weg. Vaak zoeken we het dan ver weg, met een trip naar steden als Parijs of Londen. Maar dat is helemaal nergens voor nodig, want Nederland heeft ook een enorm aanbod aan interessante plekken om je een weekend te vermaken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de Waddeneilanden. Unieke natuur en met minimale reistijd te bereiken. Wat wil je nog meer? Bovendien is iedereen verliefd op de Wadden. Vertel het tegen je collega’s op werk en iedereen verzucht ‘Een weekendje uitwaaien, heerlijk!’.

Terschelling
Mijn favoriete Waddeneiland is Terschelling. Het is net iets minder bekend dan Texel, maar groter dan bijvoorbeeld Ameland en Vlieland. En laat ik Oerol vooral niet vergeten. Naast dit hoogtepunt is er nog veel meer te doen op dit mooie Waddeneiland. Voor iedere vakantieganger wat wils, zo kun je er wandelen, fietsen, paardrijden, zeehonden spotten of genieten van eilandproducten als cranberries. Veel excursies zijn te boeken via de VVV Terschelling. Hieronder een korte greep uit het aanbod voor wat inspiratie.

Actief
Als je van snelheid houdt is blokarten iets voor jou. Eigenlijk is het een soort windsurfen op land en geloof me, het gaat heel erg hard! Je zit op een kar met daaraan een heel groot windzeil en hiermee scheer je langs de waterlijn. Het zorgt voor een enorme adrenaline kick en je kan er de rest van het weekend op vooruit.
Wil je het iets rustiger aandoen, maar vind je de gewone wandel- en fietsroutes saai? Ontdek dan de andere kant van Terschelling tijdens een gps tocht. Je maakt kennis met de mooiste plekjes van het eiland door de gps-coördinaten te volgen. Een makkelijke en ontspannen manier om het eiland te ontdekken.
Ook voor mensen die wat meer cultuur willen snuiven is er genoeg te doen. Zo kun je bijvoorbeeld een rondleiding krijgen door bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. St. Bunkerbehoud Terschelling heeft een aantal bunkers van de De Tigerstellung uitgegraven en laat je tijdens een rondleiding dit stukje geschiedenis beleven.

Natuur
Wil je meer van de natuur zien? Ga dan op stap met een boswachter van Staatsbosbeheer. Staatsbosbeheer zorgt al meer dan 100 jaar voor 80% van het eiland, wat dus allemaal natuur is. Zo kun je bijvoorbeeld op Duinplassentocht of een kijkje nemen achter de schermen van de Eendenkooi.
Daarnaast zijn er ook veel dieren te bewonderen. Hoewel de Wadden bekend staan als Walhalla voor vogels, vind je er ook andere bijzondere dieren zoals zeehonden. Soms kun je ze vanaf de veerboot zien, maar als je ze een keer in hun natuurlijke habitat wil aanschouwen dan kun je mee met een zeehondentocht. Hierbij kun je de dieren van heel dichtbij zien.

Overnachten
Een accommodatie vinden op Terschelling is niet moeilijk, daar zijn er genoeg van. Er zijn verschillende mogelijkheden in West, lekker dichtbij de boot, maar ook verderop het eiland. Zeker in vakantieperiodes is het zaak om tijdig te boeken, omdat de Wadden een favoriete plek zijn om vakantie te vieren voor veel Nederlanders.

Op zoek naar meer voordelige uitjes? Kijk dan eens op voordeeluitjes.nl.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.