Oasis of the Seas aangekomen in Rotterdam

Oasis to the Seas vaart Rotterdam binnen.

Oasis to the Seas vaart Rotterdam binnen.

De Oasis of the Seas is aangekomen in Rotterdam. Wat een machtig groot schip is dat! Het bijzondere is dat ik een nachtje mee mag varen. Op 14 oktober vertrekken we vanuit Rotterdam naar Southhampton, waar ik de volgende dag weer van boord ga. Ik heb kamer 14698 (dek 14, kamer 698…). Uiteraard hou ik je op de hoogte van de trip via deze site.

Wie vanmorgen op de Kop van Zuid, in Rotterdam zijn gordijnen openschuift, heeft tijdelijk een ongekend uitzicht. Tot uiterlijk 10.00 uur zal de Oasis of the Seas aan de Rotterdamse kade liggen. Alle passagiers en bijna alle bemanning verlaten na het ontbijt het schip, waarna het schip doorvaart naar de werf van Keppel Verolme in het Botlek gebied. Na aankomt bij de werf, gaan de deuren van het droogdok open en zal het cruiseschip naar binnenvaren voor onderhouds- en renovatiewerkzaamheden tot 14 oktober a.s.

Barcelona-Rotterdam
In Rotterdam ontschepen ruim vijfduizend passagiers die de eenmalige zeereis van Barcelona via Malaga en Vigo naar Rotterdam hebben gemaakt. Tijdens deze voorlopig laatste zeereis heeft de bemanning al vele voorbereidingen getroffen voor de periode waarin ze in het droogdok ligt. Op het land zijn de specialisten van de werf Keppel Verolme al maanden zeer intensief bezig met de voorbereidingen voor dit huzarenstuk.
Het schip zal zowel een onderhoudsbeurt aan de buitenzijde ondergaan, als een renovatie van het binnenwerk, waarbij de focus ligt op de hutten en het interieur.
Zo zal in een zeer strak schema bijna 90.000 m² tapijt worden vervangen. Deze hoeveelheid is voldoende om het speelveld van De Rotterdamse Kuip minimaal 12 maal van een nieuw ‘mat’ te voorzien.

14 oktober vertrek Rotterdam
In de ochtend van dinsdag 14 oktober komt de Oasis of the Seas in haar volle glorie terug naar de haven van Rotterdam. De bemanning staat dan weer klaar om de gasten welkom te heten. Een deel van hen vaart mee tijdens een speciale tweedaagse cruise van Rotterdam naar het Zuid-Engelse Southampton. Een ander deel begint in Rotterdam al aan de trans-Atlantische reis. In Southampton stappen nog meer cruisegasten aan boord, voor de ‘terugreis’ naar het Amerikaanse Fort Lauderdale. De gasten op deze overtocht worden als eerste uitgenodigd voor de musical ‘Cats’ in het Opal Theater.

Oasis of the Seas is online te volgen op www.royalcaribbean.nl/Cruise-stories
Via Facebook op http://www.facebook.com/RoyalCaribbeanNederland
Foto’s worden gedeeld op Instagram: http://instagram.com/royalcaribbean_nl
Via de speciale hashtag #myOasisNL zijn de berichten online te traceren.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.