Droomberoep: Sonia Gil als reisreporter

Droomberoep: Sonia Gil als reisreporter 8

Sonia Gil, reisreporter en ondernemer.


Vroeger waren brandweerman en politieagent de droomberoepen, tegenwoordig is dat meer dj, popster of reisreporter. En bij dat laatste roepen wij op de redactie van Elke dag vakantie direct Jaah! Op reis, foto’s maken, vreemde culturen verkennen, avonturen beleven, het lijkt ons wel wat. Vandaar ook deze website. Het jaar rond op pad zit er (nog) niet in, maar wie geen droom heeft zal nooit een droom hebben die uitkomt.

Iemand die de reisdrang weet te beantwoorden is de Amerikaanse Sonia Gil (31 jaar, Fort Lauderdale). Bij toeval kwamen we op haar website terecht, waar een indrukwekkende reeks reisvideo’s staat. Haar video’s zijn leuk door de vlotte, bijna nonchalante manier van presenteren, die zeer aan kracht winnen door de zeer professionele cameravoering. Daarvoor is cineaste Mariana Hellmund verantwoordelijk. Gil blijkt het maken van deze (wekelijkse) video’s te kunnen combineren (of liever gezegd te danken hebben aan) het opbouwen van haar talenbureau Fluenz. Terwijl ze bezig was met het leren van Mandarijn begon het video-avontuur, waarmee ze haar kunst van het reizen vormgaf.

Sonia bezocht ook Amsterdam. Haar video over die stad:

Overigens blijkt er een heel team te zitten achter elke videoproductie: Alex Lasarenko componeerde de reeks muziektracks muziek, Christian Baez zorgde voor de graphics; Alvaro Rodriguez, Jose Vasquez en Webb Wilcoxen zorgen voor het geluid van elke show en Rafhael Delgado zorgt voor alle web-codering. Terwijl Carlos Lizarralde de producent is achter elke scène.

In een interview met Tripping vertelt zij over hoe de videoreeks tot stand komt:

“Ik kom uit een familie van reizigers en na de universiteit leek ik de hele tijd onderweg te zijn. Op een gegeven moment drong het tot me door dat ik een manier van reizen en hoe ik de dingen zie heb die misschien de moeite waard is om te delen met anderen. Op dat moment explodeerde de web video revolutie en het leek gewoon alsof de planeten in één lijn stonden. Ik wou dat ik de hele tijd kon reizen, maar ik hou er ook van thuis te zijn, workouts te houden en tijd door te brengen met mijn hond Macho. Het is moeilijk. Uiteindelijk probeer ik van twee walletjes te eten. Ook werk ik fulltime voor Fluenz, een taal-leren-bedrijf, dat ik een aantal jaren geleden oprichtte en als ik op reis ben is dat is het moeilijkste deel van mijn dag. Want als we aan het eind van de dag weer uitgeput naar het hotel gaan, dan moet ik nog mijn computer openen en de nodige uren maken. Maar het is allemaal de moeite waard en het is allemaal met elkaar verbonden. Voor mij is de ervaring van het leren van talen en het helpen van anderen een taal te leren de sleutel tot mijn benadering van het reizen.”

Hier onder staat een interview met Sonia over haar reislust:

+1

No Responses

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.