Al je bagage in een jas…

Hoe neem je ongemerkt 14 kg extra mee?

Ooit heb ik zelf eens voor de check-in gestaan met een beeld van een Chinees paard. Gekocht bij een expositie in het British Museum in Londen, toen daar een expositie was over het terracotta-leger uit China. De doos vormde een extra stuks bagage en mocht dus niet mee. Uiteindelijk bleek het beeld – zonder doos – in mijn rugzak te proppen en voilá  ik mocht doorlopen!

Er is nu een jas die ook belooft een redder in de nood te zijn: De Jaktogo. De jas zelf weegt 800 gram en kan tot het formaat van een A4-tje opgevouwen worden. De jas – die 70 euro kost – heeft veertien zakken en kan volgens de producent veertien kilo aan gewicht meetorsen. Op die manier kun je bepakt en bezakt in je bijzondere jas langs de check-in, zonder dat dat problemen geeft.

De redactie van de Volkskrant deed een test op Schiphol en schrijft:

“Als iemand bijna onder het gewicht van die jas bezwijkt, zal ik wel even vragen wat hiervan de bedoeling is”, zegt de incheckdame van de KLM. “Gewichtsrestricties hanteren wij niet om de passagiers te pesten, maar om hun veiligheid te garanderen. Als de bagagecompartimenten in het vliegtuig te vol zitten, kan er bij turbulentie een klep openspringen. Wij willen voorkomen dat er een laptop op iemands hoofd valt”.

Hier onder staat een promotiefilmpje van de producent zelf:

 

0

One Response

  1. Jantine

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.