Engste wandelpad ter wereld bedwongen


Er zijn natuurlijk veel griezelige wandelpaden wereldwijd, langs afgronden enzo, zoals het El Caminito del Rey in Spanje, waarover we eerder schreven. Maar een andere kandidaat voor dit rijtje is het pad over de Hua Shan in China. Eric Tesch plaatste eerder dit jaar zijn video over dit ‘engste wandelpad ter wereld’ online. Hij zet overigens zelf wel direct zijn kanttekening bij dit titel: “Over mensen die omgekomen zijn is me niks bekend”. De hele operatie is overigens wel iets voor mensen met moed, want een plank van 30 centimeter breed is op bepaalde momenten de enige optie bij het beklimmen van de 2.154 meter hoge berg. De bergpaden op Hua Shan bestaan uit steile trappen en houten planken die verankerd zijn in de bergwand.

Hua Shan

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.