Single op vakantie is niet eenzaam

Steeds meer mensen kiezen ervoor om alleen op vakantie te gaan.

Steeds meer mensen kiezen ervoor om alleen op vakantie te gaan.

Steeds meer mensen kiezen er voor om alleen op vakantie te gaan. Bureau Cherrie Picker spot in 2015 een trend in solo reizen. Voor de een is het vreselijk, maar steeds meer mensen kiezen er voor om solo op vakantie te gaan. Dit zijn niet alleen singles, steeds meer mensen ontdekken de voordelen van alleen zijn. Reisorganisatie SITA World Tours signaleert een stijging van solo traveling boekingen van bijna 64% tussen 2011 tot 2014. Opvallend is dat meer dan 70% van de alleenreizigers zogenaamde ‘femalebabyboomers’ zijn. Hoewel ze alleen op reis gaan, is het doel vaak om nieuwe mensen te ontmoeten en ervaringen op te doen. Wie niet alleen wil slapen en/of de kosten voor een kamer graag met een ander deelt, zoekt andere solo travelers op via bijvoorbeeld TripTogether.com.

Trip Together
De website TripTogether.com draait om contact maken, op allemaal verschillende manier. Zo kun je er mensen vinden om mee op vakantie te gaan. Daarnaast kun je je eigen huis opgegeven als bestemming, maar dan ga je zelf niet weg zoals bij Airbnb. Je werpt je dan op als reisleider en laat jouw stad zien. Dit werkt ook de andere kant om. Je kan dus ook naar iemand anders huis en daar genieten van de echte local experience. En als je dan weer thuis komt is het de bedoeling dat je jouw fantastische vakantie deelt, zodat andere singles de kans krijgen om dezelfde ervaring op te doen.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.