Reisreporters hebben nu eigen school

Het leven als een reisreporter is voor veel mensen een droombaan.

Het leven als een reisreporter is voor veel mensen een droombaan.


Sfeerverslag: een 7, perfecte zonsondergang fotograferen: een 8, Contactuele eigenschappen met locals: een 6. Zo kan zomaar het eindrapport van een student van de nieuwe school voor reisreporters in Amsterdam er uitzien.

Deze week opent namelijk de eerste school voor reisreporters haar deuren. Op de Getaway Academy worden talentvolle, jonge wereldreizigers klaargestoomd tot échte reisreporters door vooraanstaand bloggers, social media-experts en fotografen binnen de reisbranche.

Menig mens droomt ervan om reisjournalist te worden, maar hoe doe je zoiets? Getaway Travel is met 400.000 nieuwsbriefabonnees en 200.000 Facebook volgers één van de grootste Nederlandse uitgevers van online reismagazines, zoals Azië.nl, Australië.nl en Amerika.nl. Door de jaren heen heeft Getaway gemerkt dat haar ex-stagiairs en –werknemers zeer goed terecht komen op de arbeidsmarkt; van redacteur voor Freek in Australië en online redacteur voor National Geographic tot social media manager voor Radio 1. Daardoor ontstond het idee voor de Academy.

Stages en workshops
De academie is opgedeeld in twee delen: stageplekken en workshops voor (top)reisreporters. Stagiaires worden voor langere tijd intern opgeleid, terwijl reisreporters content voor op de online reismagazines creëren tijdens hun reis. Voordat zij op reis gaan krijgen ze workshops over het editen van video’s, het schrijven van blogs, SEO-teksten en reviews, reisfotografie en het inzetten van social media.

‘Door onze reisreporters goed opgeleid de wereld in te sturen, zijn wij verzekerd van kwalitatief hoogwaardige content op onze reiswebsites. Daarnaast bouwen we op deze manier een sterk netwerk van reisjournalisten op, dat we later weer kunnen inzetten voor onszelf of voor partners,’ aldus medeoprichter van de Academy Frank Klein. ‘We vinden het minstens even belangrijk onze kennis over te dragen aan de volgende generatie reisjournalisten.’
Naast de workshops en lessen van professionele SEO copywriters, fotografen, bloggers en marketeers biedt Getaway haar reporters een hele leuke, zinvolle en leerzame invulling aan hun reis, de mogelijkheid hun CV te versterken, deelname aan tours en trips op de bestemming, een groot bereik voor hun creaties en een netwerk van potentiële werkgevers na de reis.

Komende vrijdag verwelkomt Getaway aan de Herengracht in Amsterdam de eerste acht deelnemers aan de eerste workshop “Reisjournalistiek”. Zij zijn geselecteerd uit meer dan honderdtwintig aanmeldingen. In de workshop worden de belangrijkste aspecten van reisreportages, travel blogging en SEO copywriting onderwezen. Op 17 april vindt de eerste workshop Reisfotografie plaats. De workshops Social Media en Travel Video zullen in mei plaatsvinden.

Meer informatie en aanmelden kan hier.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.