Sander saves sun (column)

Als je weer zo’n mooie zonnige dag hebt als vandaag, zou je willen dat je het gevoel dat het stralende weer je brengt zou kunnen bewaren. Ik heb daartoe een poging ondernomen door te beginnen met een “Zomervakantie 2015” lijst in Spotify. Het is een aangename bezigheid om vast hits bij elkaar te sprokkelen om straks in de auto onderweg naar Frankrijk te kunnen afspelen. Het aftellen voor die trip is al begonnen via de Numerous-app, waarin blijkt dat we straks eerst een weekend Gent krijgen en daarna naar Utrecht afreizen voor de start van de Tour de France. Allemaal dingen om naar uit te kijken.

Wie meer van het Hollandse lied houdt, zou naar dit nummer kunnen luisteren om in vakantiestemming te komen. De groep Wooden Chain probeert met het lied (accordeon alstublieft!) ‘Met de tent op vakantie’ vast de zin in een vlucht naar het zuiden te bespoedigen. Iedereen die de voorkeur geeft aan het doorbrengen van de vakantiedagen in de wildernis kan via deze site thuis gaan oefenen in het opzetten van het perfecte kampvuur. Op de kust van Rügen is ons dat vorig jaar zomer overigens ook zonder instructie perfect afgegaan. Totdat we die avond overvallen werden door een flink onweer. De nadering daarvan boven de baai was overigens wel een mooi gezicht.

Selfies zullen weer bij de duizenden gemaakt worden deze zomer. Ze zijn dé trend van de afgelopen jaren. Omdat het niet altijd makkelijk is om het hele gezelschap op de foto te krijgen zijn er selfie-stokken uitgevonden, maar daarmee maak je je niet meer populair. Disney is zelfs zover gegaan dat de stokken verboden worden in de attracties van het park. Als een alternatief kan je de app PanoSelfie gebruiken, waarbij je (met enige moeite: niet bewegen!) een foto kan maken met de panorama-mogelijkheid van je camera.

Net een nieuw huis gekocht en het vakantiegeld is al op? Een kind gekregen en geen puf om al die babyspullen in de achterbak te proppen? Heeft u een huisdier dat u niet wilt achterlaten? Of he-le-maal geen zin in die zomerfiles? Wees gerust, u bent met velen: 20 procent van de Nederlandse bevolking bleef vorig jaar thuis tijdens de vakantie en volgens het CBS is dat cijfer al tien jaar lang stabiel. Een tweede geruststelling: thuisblijven kan hetzelfde hersteleffect geven als weggaan, zo beschrijft Psychologie Magazine in het nieuwste nummer de voordelen van een Staycation. Lekker thuis vakantie vieren.

En voor wie daarvoor kiest, een vakantie in eigen land, heeft Kia hier nog 7 tips voor zomerse autoroutes. En daarmee is het genoegen van een zomerse dag weer ten einde gekomen.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.