Voel je James Bond op filmlocaties in Tirol

De James Bond films worden op de mooiste plaatsen ter wereld opgenomen, wat ook terug te zien is in de films. Ook de nieuwe James Bond film ‘Spectre’ is daar geen uitzondering op. De 24e Bond-film pakt weer spectaculair uit mede dankzij het decor: delen van ‘Spectre’ zijn opgenomen in de bergen van Tirol. De makers van de film zagen in Sölden, in het Ötztal, en het dorpje Obertilliach de perfecte draailocaties voor de geheime missie van 007.

Filmlocatie
Tirol heeft met zijn bergen, eeuwige sneeuw en panorama’s alle elementen die een James Bond film nodig heeft. Dit zijn ook de woorden van co-producent Gregg Wilson na het schieten van enkele scènes op 3.049 meter hoogte in het Ötztal: “Het wordt spectaculair. Tirol heeft alles wat wij nodig hebben om dergelijke scènes te draaien’’, aldus Wilson.

Architectuur
Naast besneeuwde bergtoppen en uitzichten liggen ook de architectuur en de kabelbaanconstructies van het Ötztal in de lijn van typische Bond-scènes. De 3S-kabelbaan op de Gaislachkogel, slechts rustend op drie pijlers, en het op een bergtop gelegen futuristische restaurant Ice Q, dienden als filmdecor. De gletsjerweg en –tunnel van het Ötztal werden omgetoverd tot draailocaties voor actiescènes en achtervolgingen van de Britse geheimagent.

Obertilliach: 867 inwoners en 007
Het plaatsje Obertilliach is de andere Tiroler ‘hoofdrolspeler’ in de film. Het wintersportdorp in Oost-Tirol stond hoog op de shortlist van de filmmakers vanwege het historische centrum. Uiteindelijk zijn er op vier locaties in Obertilliach gedraaid, waarbij het stuk bos naast het skigebied Golzentipp is gebruikt voor één van de meest spectaculaire scènes uit de film. Een storm heeft voorgaande winter hoogspanningsleidingen neergehaald, waardoor er een sleuf in het bos is ontstaan. In de film vliegt hier een sportvliegtuig doorheen.

In totaal zijn er in het Ötztal en Obertilliach 31 dagen gedraaid. In januari stonden hoofdrolspeler Daniel Craig en Bond-girl Léa Seydoux voor de camera in Tirol en in februari werden de opnames met stuntmensen voortgezet.

Voor meer informatie ga je naar de website> (Foto: Ötztal Tourismus / Rudi Wyhlidal)
Of kom vast in de stemming met deze behind the scenes footage:

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.