Huisarts loopt 7500 km door Europa

Huisarts wandelt door Europa.

Huisarts wandelt door Europa.


Harrie Huijben, huisarts uit Vijlen, is gestart een looptocht van 1 jaar van het zuidelijkste punt van Spanje, Tarifa, naar het uiterste Noorden in Noorwegen, de Noordkaap. Een tocht van ongeveer 7500 km, een enorme uitdaging. Zijn paard en hond lopen met hem mee.

Zijn motivaties hiervoor zijn; het steunen van de Stichting Mama Alice, de overgang van een levensfase van gezin en werk naar een nieuwe levensfase, reflectie door los te komen van de dagelijkse verplichtingen en hectiek, op een wijze die hem aanspreekt: sportief, buiten, contact met dieren en omgeving, basaal, avontuurlijk en waarbij hijzelf de beheerder van zijn tijd is. Meer informatie kunt u vinden op zijn eigen website www.ponyanddogtrip.com. Op deze site houdt hij zelf ook een blog bij.

Mama Alice (2005) is een stichting die gratis opvang biedt aan kinderen tussen 4 en 18 jaar in Peru, Ayacucho. De kinderen krijgen psychosociale en medische zorg, onderwijs en leren een vak. Tevens is er sinds 2012 een hulplijn (chatlijn ‘Cuenta Conmigo’). Alles om hen op weg te helpen naar een betere toekomst. Fréderique Kallen, de oprichtster van de Stichting, heeft de Stichting naar haar overleden moeder vernoemd omdat ze alle kinderen in de wereld de warmte en geborgenheid gunt die zij van haar moeder heeft gekregen.

Momenteel maken 650 kinderen gebruik van de zorg van Mama Alice. Met 35 lokale medewerkers (leerkrachten, psychologen, verpleegkundigen en maatschappelijk werkers) richten we ons op een duurzame oplossing die door de lokale bevolking gedragen wordt. Meer informatie: https://www.facebook.com/ponyanddogtrip

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.