Naarden-Vesting, ben je er wel eens geweest?

Zicht op Naarden-Vesting.

Zicht op Naarden-Vesting. Foto: Elkedagvakantie

Er zijn van die plaatsen waar je je hele leven lang al op maximaal 2 km langs rijdt, maar waar je nog nooit geweest bent. Zo eentje is ook Naarden-Vesting. Ligt vlak naast de A1, dus al die keren naar en van Amsterdam kom je er langs. En al die tijd negeer je een prachtig stuk historie.

Naarden is een van de best bewaarde vestingsteden in Europa en vooral beroemd om zijn unieke stervorm. De vesting heeft zes bastions, een dubbele omwalling en dubbele grachtengordel – Wikipedia

Er is goed te wandelen over de verdedigingswerken. Ook een rondvaart rond de werken is mogelijk. De omvangrijke, uitstekend gerestaureerde vesting, waarvan de meeste delen uit de 17e eeuw over zijn, is voor het grootste deel vrij toegankelijk.

De poort van Naarden-Vesting. Foto: Elkedagvakantie

De poort van Naarden-Vesting. Foto: Elkedagvakantie

De vesting is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en biedt ook onderdak aan het Nederlands Vestingmuseum in het bastion Turfpoort. Hier kan de bezoeker zien hoe een vesting er tijdens het gebruik uitzag, en verder de collectie voorwerpen van 1350 tot 1945 bekijken, aldus Wikipedia.

Enthousiast geworden? Ga de volgende keer dat je naar Amsterdam moet dan anderhalf tot twee uur eerder van huis en bezoek Naarden-Vesting. Zet je routeplanner op “Over de Tol”, dat is de naam van een grote, gratis parkeerplaats vlak voor de ingang van de stad. In de stad zelf kun je overigens ook gratis parkeren, maar daar is het allemaal wat krapper. Als je door de poort de stad binnengaat, de stad doorkruist en dan rechtsaf over de wallen terugloopt naar de parkeerplaats, dan kun je dat allemaal in iets meer dan een uur doen.

Midden in Naarden staat het beeld van de geleerde Jan Amos Comenius . Foto: Elkedagvakantie

Midden in Naarden staat het beeld van de geleerde Jan Amos Comenius . Foto: Elkedagvakantie

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.