ANWB autoroutes printen

ANWB Autoroutes kunnen je op een idee brengen voor een trip in Nederland.
Met de auto op reis. Foto: Elkedagvakantie


Vroeger, heel vroeger – opa spreekt! – hadden mensen dikke boeken in hun auto liggen. Een ANWB kaartenboek dat je nodig had om je door Nederland en de rest van Europa te manoeuvreren. En als je dan eens in het weekend een toertje met de auto wilde maken dan pakte je dat boek, want daarin stonden dan toeristische routes door ons land.

Die routes werden ook langs de kant van de weg ondersteund door zeshoekige borden. Maar ja, dat is natuurlijk allemaal achterhaald en verleden tijd met de komst van digitale routeplanners.

ANWB autoroutes

Hoewel? De ANWB biedt nog steeds de mogelijkheid om 43 van die klassieke rondjes te rijden met je auto. En er zijn zelfs een aantal nieuwe aan toegevoegd, zodat je nu via www.anwb.nl/autoroutes de beschikking hebt over 47 gratis routes die je (wel een beetje ouderwets weer…) kunt printen. Op de startpagina kun je op een kaart klikken op de route die je wel wat lijkt. Dan verschijnt een pop-up in beeld en daarin klik je dan op ‘meer informatie’. Op de pagina die dan verschijnt wordt een toelichting gegeven op wat je hier onderweg kunt zien. Rechtsboven op die pagina zit een grote knop met de tekst “Print de autoroute”.

Zo kan de zondagmiddag met ANWB autoroutes weer ouderwets gezellig worden, met een bijrijder die zegt ‘En bij de volgende bocht moet je naar links…’.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.