Toverland heeft nieuwe attractie met indrukwekkende stunts en vloedgolf in parkshow

Het nieuwe themagebied in Toverland. Foto: Toverland

Attractiepark Toverland heeft dit zomerseizoen een nieuwe spectaculaire parkshow, genaamd Aqua Bellatores. Deze show draait om een strijd tussen goed en kwaad en is gevuld met stunts, spektakel en indrukwekkende watereffecten. De show is te zien van 7 april tot en met 27 augustus 2023 en is dagelijks te bewonderen.

De show Aqua Bellatores, wat ‘waterstrijders’ betekent, speelt zich af in het entreegebied Port Laguna. De inwoners van het dorp vieren het jaarlijkse zomerfeest, maar wanneer zeerovers de macht over de magie van Port Laguna weten te grijpen, volgt er een spectaculaire strijd vol stunts en watereffecten. Zal het de dorpelingen lukken om de magie terug te winnen?

Acrobatiek

Manager Entertainment, Luke Verhoeven, legt uit dat spektakel het uitgangspunt was bij de ontwikkeling van Aqua Bellatores. Door een combinatie van parkour, freerunning, acrobatiek, trampolines, ziplines en watereffecten aan te bieden, heeft Attractiepark Toverland iets unieks in huis.

Water speelt in Aqua Bellatores de hoofdrol en er zijn maar liefst 32 watervallen en 17 fonteinen verwerkt in het decor. Het hoogtepunt van de show is een vloedgolf van drieënhalve meter breed, waarbij 10.000 liter water over het decor gestort wordt. Attractiepark Toverland is erg trots op de techniek achter de watereffecten, die nog niet eerder vertoond zijn in parkshows. Het park heeft de techniek in eigen beheer ontwikkeld.

Dorpsplein

Het decor van Aqua Bellatores is vormgegeven als een dorpsplein met kleurrijke geveltjes, passend binnen de mediterrane stijl van Port Laguna. Ook zijn er talloze tonnen, katrollen, vaandels en marktkraampjes terug te vinden. Centraal op het dorpsplein staat een standbeeld dat de magie van Port Laguna letterlijk in handen heeft. Het decor is indrukwekkend en maar liefst 25 meter breed, 12 meter diep en 7 meter hoog.

Aqua Bellatores wordt twee tot vier keer per dag opgevoerd tussen vrijdag 7 april en zondag 27 augustus 2023. De show is tweetalig, Nederlands en Engels, en is geschikt voor een internationaal publiek. De show is een coproductie met het Schotse showbedrijf Falcon Entertainment en er werken in totaal tien stuntmensen mee.

En dan nog dit

Culinaire afsluiting van het winterseizoen? Dat kan in Graz!

Even uitrusten na een dag op de ski’s. Foto: TVB Ausseerland – Salzkammergut-Tom Lamm

Met het einde van het winterseizoen in zicht is het de perfecte tijd om nog snel een skivakantie te plannen in Stiermarken, Oostenrijk. Naast de mooie skigebieden biedt Stiermarken ook culinaire hoogstandjes. Graz wordt beschouwd als de culinaire hoofdstad van Oostenrijk en de omgeving van Ausseerland en Murtal hebben ook veel te bieden op culinair gebied.

In Ausseerland kun je genieten van de “Ausseer Saibling”, ook bekend als de Ridderforel. Dit is een van de bekendste gerechten in de regio en wordt vers gevangen uit de Ausseerland. Je kunt dit bijvoorbeeld proeven bij Kohlröserlhütte, gelegen aan de romantische Ödensee, of bij restaurant Jagdhaus Seewiese, dat een prachtig uitzicht biedt op de Altausseer See en de omliggende bergen.

Pittige kaas

Murtal wordt ook wel de avonturenregio genoemd en heeft veel te bieden voor de wintersportliefhebber. Daarnaast zijn er tal van seizoensgebonden specialiteiten te proeven, zoals de “Murtaler Steirerkäse”, een speciale pittige kaas gemaakt van kwark, komijn en zout. In combinatie met “Schwarzbrot”, een soort roggebrood, komt de smaak het beste tot zijn recht. Een andere specialiteit is de “Steirerkäsesuppe”, gemaakt van dezelfde kaassoort in de vorm van een heerlijke romige soep.

Tot slot is Graz de ideale plek om je culinaire reis af te sluiten. Hier vind je de perfecte combinatie van middeleeuwse en moderne architectuur en enkele van de beste restaurants van Oostenrijk. Proef hier traditionele gerechten zoals “Steirische Backhendl” en “Käferbohnensalat” of ontdek nieuwe culinaire hoogstandjes. Via de website VerrassendGraz.nl vind je meer informatie over de mogelijkheden voor een winterse vakantie naar Graz in Stiermarken.

En dit is volgens Snowplaza het beste ski-gebied van 2023

Wintersport in het Zillertal. Foto: Spalder Media Group

Na een paar bijzondere jaren kunnen we gelukkig weer genieten van wintersport zoals we dat gewend zijn. Voor wintersportwebsite Snowplaza is dat hét startsein geweest om de zoektocht naar de favorieten van Nederland en België weer te hervatten.

Duizenden wintersporters hebben de afgelopen weken gestemd voor de Snowplaza Awards. De Zillertal Arena is verkozen tot beste skigebied van 2023. Daarnaast werd er ook gestemd in de categorie ‘beste familieskigebied’ en ‘beste après-ki bar’.

Bezoekers van wintersportwebsites Snowplaza.nl/.be hebben de Zillertal Arena verkozen tot beste skigebied van 2023. De Zillertal Arena is met 150 km aan pistes het grootste skigebied van het Zillertal en wordt gevormd door de dorpen Zell am Ziller, Gerlos, Königsleiten, Wald im Pinzgau en Krimml/Hochkrimml. Je vindt hier pistes voor ieder niveau, knusse berghutten, uitgebreide faciliteiten voor families, feestelijke après-ski en vele leuke activiteiten buiten de pistes. Op de tweede plaats staat Serfaus-Fiss-Ladis, gevolgd door Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, SkiWelt Wilder Kaiser Brixental en Silvretta Arena Ischgl – Samnaun.

Families

Dit jaar is Serfaus-Fiss-Ladis wederom verkozen tot beste skigebied voor families. Ook hier scoort de Zillertal Arena veel punten, met een tweede plaats in het klassement. Andere favorieten zijn SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental, Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, KitzSki, Tiroler Zugspitz Arena en Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau.

Voor veel wintersporters is de wintersport niet compleet zonder après-ski na afloop van de skidag. Wederom is de Cin-Cin in Gerlos verkozen tot beste après-ski bar. Op nummer twee staat de Goaßstal in Hinterglemm en op nummer drie de Mooserwirt in St. Anton am Arlberg.

Benieuwd naar alle winnaars van de Snowplaza Awards 2023? Bekijk hier de volledige lijst.

Yvon Jaspers reist met boeren door heel Europa

Yvon op pad met verschillende boerenparen. Foto’s: KRO-NCRV

Yvon Jaspers is terug met een nieuw seizoen van Onze boerderij in Europa en dit keer gaat ze samen met Boer zoekt vrouw-stellen op pad. In de zesdelige serie reist ze per camper door ons omringende landen om te ontdekken hoe boeren daar omgaan met de uitdagingen van het boerenleven. Yvon en haar gezelschap maken kennis met inspirerende boerenbedrijven en delen hun ervaringen.

De serie begint op zondag 16 april om 21.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 1 en neemt ons mee op een avontuurlijke reis naar verschillende boerderijen in Europa. Samen met Boer zoekt vrouw-stellen bezoekt Yvon boerderijen in Frankrijk, Engeland en op het Kanaaleiland Jersey om te ontdekken hoe het boerenleven daar verschilt van dat in Nederland.

Zelfde problemen?

Het doel van deze reis is om te zien hoe boeren in andere landen omgaan met dezelfde problemen als Nederlandse boeren. Hoe gaan zij bijvoorbeeld om met de regelgeving en de veranderende markt? Yvon en haar gezelschap delen hun ervaringen en leren van de verschillende boerenbedrijven die ze bezoeken.

De serie richt zich ook op de huidige problematiek rondom het boerenleven. Hoe gaan de Boer zoekt vrouw-stellen om met deze uitdagingen op hun eigen boerderij? Wat hebben ze geleerd tijdens hun reis en hoe kunnen ze dit toepassen in Nederland?

Groot avontuur

Yvon Jaspers: “Het is een groot avontuur om met onze Boer zoekt vrouw-stellen de grens over te gaan. Voor een aantal van hen is het een totaal nieuwe ervaring. Het boerenleven is in de landen om ons heen vaak volledig anders dan hier. De mentaliteit, de regelgeving, het klimaat. Maar ook zagen we hoe de Fransen en de Engelsen omgaan met hun boeren. Er zijn bijzondere vriendschappen ontstaan en er is zoveel geleerd. Ik hoop dat de kijkers door de ogen van onze boeren meegenieten van deze schitterende roadtrip.’

Kamperen in Israël? Dit zijn je opties

Vanuit je tent dit land verkennen is bijzonder. Foto: Avi Bahari

Kamperen in Israël is een geweldige manier om het land te verkennen. Israël heeft enkele van de beste wandelroutes en kampeerterreinen ter wereld, van de Israel National Trail tot korte wandelingen in nationale parken. Als je op zoek bent naar een budgetvriendelijke en avontuurlijke manier om Israël te verkennen, zijn hier enkele van de beste campings, nationale parken en wandelingen om te overwegen:

 • Masada West: deze camping ligt in de buurt van drie nationale parken en biedt een prachtig uitzicht op de historische Masada. De camping is uitgerust met tal van voorzieningen, zoals verlichting, drinkfonteinen, een barbecueplaats, kampvuurplaatsen, toiletten, douches en een veldkeuken.
 • Achziv Nationaal Park: dit park biedt een geweldige combinatie van historische bezienswaardigheden, moderne restaurants en veel lagunes en zeezwembaden. De camping ligt binnen de grenzen van het park en biedt picknick- en slaapplaatsen, veldverlichting, picknicktafels, drinkfonteinen, een barbecueplaats, toiletten, douches en een veldkeuken.
 • Be’erot: de enige camping in de Ramon krater biedt een adembenemend uitzicht op de krater en een geweldige plek om sterren te kijken. De camping beschikt over verlichting, drinkfonteinen, kampvuurplaatsen, oplaadpunten voor mobiele telefoons, toiletten, douches, een koelruimte en een gootsteen.
 • Yehiam fort: dit natuurreservaat biedt een prachtig schaduwrijk wandelpad en ligt op enkele minuten loopafstand van het Yehiam Nationaal Park. De camping beschikt over verlichting, kraan voor de afwas, stopcontacten, picknicktafels, opladers voor mobiele telefoons, veldkeuken en een toilet.
 • Yarkon: deze camping biedt tal van voorzieningen, zoals verlichting, stopcontacten, kookgelegenheid, kampvuurplaatsen, brandhout, koelers, waterverwarmer, opladers voor mobiele telefoons, projector, scherm, DVD, toiletten, douches en verhuur van matrassen. Ga gerust mee op een nachtelijke kooktocht, lantaarntocht, of bekijk de filmvoorstellingen in de zomer. 

Ken je deze (nieuwe) hotspots in New York?

Hall des Lumières is een bijzondere belevenis. Foto: Hall des Lumières

New York City is een voortdurend evoluerende stad met een gevarieerd aanbod aan attracties die elke keer dat je er komt iets nieuws bieden. Van nieuwe hotels, restaurants tot opwindende nieuwe bezienswaardigheden, de stad blijft verbazen. Hier zijn enkele van de nieuwste hotspots in de vijf stadsdelen van NYC, volgens NYC & Company, het officiële marketing- en toerismebureau van New York City.

 1. Duik in de wereld van kunst in Hall des Lumières: dit permanente digitale kunstcentrum in NYC toont de werken van de Weense schilder Gustav Klimt in zijn nieuwste tentoonstelling, “Gold in Motion”. Beleef een meeslepende reis door revolutionaire kunst in dit Beaux-Arts-gebouw.
 2. Shop de nieuwste designertrends: New York City staat bekend als het hart van de mode, en je kunt dit ervaren in winkels zoals Hypebeast, dat zijn eerste fysieke winkel in Chinatown heeft geopend. Andere opmerkelijke flagshipstores in de stad zijn onder meer Isabel Marant op Madison Square en de Tiffany-flagshipstore op 6 East 57th Street, die momenteel een renovatie van $ 250 miljoen ondergaat.
 3. Verblijf in unieke hotels: The Wall Street Hotel biedt een klassieke Franse eetervaring door de met een Michelin-ster bekroonde chef-kok John Fraser, terwijl het Renaissance New York Flushing Hotel in Tangram een eerbetoon is aan de dynamische Aziatische cultuur van de wijk Queens.
 4. Ontspan in de stad: neem een pauze van de drukte van de stad bij QC NY, waar u kunt ontspannen in eindeloze baden, ontspanningsruimtes en sauna’s terwijl u geniet van een prachtig uitzicht op de skyline.
 5. Ervaar een Broadway-show: geniet van een Broadway-musical zoals “& Juliet” of nieuwe shows zoals “Bad Cinderella” en “Life of Pi” die in maart 2023 worden geopend. Bovendien is het nieuwe Museum of Broadway perfect voor degenen die meer willen weten over de geschiedenis en creatie van Broadway-shows.
 6. Ontdek nieuwe ontwikkelingen: het nieuwe Grand Central Madison LIRR-station is een game-changer voor transport in New York City, omdat het reizen van East End naar East Side gemakkelijker dan ooit tevoren maakt.
 7. Proef de hoogwaardige keuken: de culinaire scene in New York City is enorm en er zijn tal van opties om uit te kiezen. Een van de nieuwste toevoegingen is Delmas48 op Staten Island, dat de Haïtiaanse keuken biedt, waaronder hun specialiteit Bel-Air Burger.

New York City is een stad die nooit slaapt en er is altijd iets nieuws en spannends te ontdekken. Of je nu voor het eerst op bezoek bent of een doorgewinterde reiziger, deze nieuwe hotspots in de stad zullen je volgende reis naar de Big Apple zeker onvergetelijk maken.

Doe zelf de reis van ‘Wie is de Mol?’ in Zuid-Afrika na

Zuid-Afrika is een prachtig land met een divers landschap, wildlife en cultuur. Het 23e seizoen van ‘Wie is de Mol?’ werd opgenomen in dit land en de deelnemers bezochten verschillende plekken in Zuid-Afrika. Hier zijn de locaties van het seizoen op een rijtje gezet:

 1. Kaapstad: De oudste stad van Zuid-Afrika met prachtige kustlijnen, bijzondere bezienswaardigheden en natuurlijk de Tafelberg. Bezoek Green Point Park, Battery Park en de City Hall en maak een fietstocht of wandeling langs de wijngaarden in de omgeving.
 2. Atlantis: De witte duinen van Atlantis bieden een avontuurlijke ervaring met sandboarden en quad rijden.
 3. Tulbagh: Een pittoresk dorpje tussen de glooiende wijnheuvels. Maak een fietstocht of wandeling door de landschappen en bezoek een van de fruittelers of wijngaarden.
 4. Karoo National Park: Een minder bekend, maar zeker een bezoek waard nationaal park vol met droge woestijndelen, ruige rotsen en lage begroeiing. Het park staat bekend om de grote struisvogelpopulaties, maar er komen ook leeuwen voor.
 5. Tsitsikamma National Park: Dit park is een groen gebied vol flora en fauna en de beste manier om het te verkennen is de wandelroute Otter Trail. Verken de riviermonding met een kajak en spot watervogels en otters. De oceaankust is een populaire plek om walvissen, zeehonden en dolfijnen te spotten.
 6. Tuinroute: Deze bekende autoroute van Zuid-Afrika brengt je langs de adembenemende kusten van de Indische Oceaan. Bezoek aardbeienboerderij Redberry Farm in George en pluk aardbeien. Vergeet niet het grote doolhof van dichtbegroeide heggen te bezoeken.
 7. Klein Karoo: Een groen gebied met veel grote wilde dieren. Hier kun je wilde dieren spotten en genieten van de prachtige landschappen.

Deze locaties geven een goed beeld van wat Zuid-Afrika te bieden heeft. Of je nu op zoek bent naar avontuur, natuur of cultuur, er is voor ieder wat wils.

In het kort – Nieuwsoverzicht

 • Porsche toont luxe caravan die geschikt is voor elektrische auto’s (RTL)
 • Nieuwe wandel-app moet toeristen ook naar minder bekende plekjes brengen (Nieuwsblad.be)
 • Eerste dieren nemen hun intrek in nieuwe Safari Hotel Beekse Bergen (Tilburg.com)
 • Zelfbouw caravan achter de Vespa scooter (Kampeerzaken)
 • Jarenlang toeristen op de rug van de olifant: dit doet het met zijn lichaam (RTL.nl)
 • Irma bestelde op vakantie twee bloody mary’s, die 112 euro bleken te kosten: “Als een show ‘gratis’ is, zijn drankjes het verdienmodel” (HLN.be)
 • Plopsaland presenteert vakantiechalets in stijl van Samon, Bumba en K3 (Looopings)
 • Ontwikkelaar wil hotel en recreatiehuizen bij Wiidpleats in Earnewâld (Omroep Friesland)
 • Treinen naar winters Zwitserland: magisch mooi, maar let op je centen (RTL)
 • De snelste camper ter wereld kan van jou zijn voor $ 95.000 (Soest Nu)
 • ‘Mensen die met hun hond op vakantie gaan, zijn een goed soort mensen’ (RTV Noord)
 • Toeristen op Bali mogen niet langer scooters huren vanwege vele ongelukken (Nu.nl)
 • China heropent grenzen voor toeristen, maar zijn die nog wel welkom? (RTL.nl)
 • Mano en Esther uit Doesburg zijn na jaar reizen met camper terug in Nederland, maar trip zit er nog niet op (Gelderlander)*
 • Ellis en René verkochten hun huis en reizen fulltime: ‘We voelden ons niet meer thuis in Nederland’ (In de Buurt)
 • Milieuvignet in Frankrijk: wanneer heb je dat nodig? (Frankrijk.nl)

Video van de week: Spookslot Efteling digitaal vereeuwigd

Weekendradio op Hit100.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.