8 opmerkelijke en grappige vakantie-ongevallen

Een ongeluk kan in een kleine hoekje zitten op vakantie, maar soms levert dat wel weer een goed verhaal op. Foto: Huurautoverzekering.com

Een ongeluk kan in een kleine hoekje zitten op vakantie, maar soms levert dat wel weer een goed verhaal op. Foto: Huurautoverzekering.com

Je gaat er natuurlijk vanuit dat er niets gebeurt tijdens je vakantie. Het tijd tijd voor een roadtrip en je bent goed voorbereid: Je gaat naar het dichtstbijzijnde autoverhuurbedrijf in je favoriete vakantieland, huurt een auto voor twee weken en betaalt voor een verzekering. Zonder zorgen ga je de weg op. Wat kan er nog verkeerd gaan? Je bent immers goed verzekerd! Dit is jouw tijd om lekker te relaxen en je van de alledaagse (werk)stress te ontdoen. Helaas zit een ongeluk in een klein hoekje, vooral wanneer je in een onbekend land bent met bijvoorbeeld een auto vol kinderen. Als Huurautoverzekering.com hoort als autoverzekeraar nog weleens een grappig verhaal en hieronder vind je de beste op een rijtje.

1. Die geitjes kwamen echt uit het niets!

Autoschade veroorzaakt door een dier op de weg

Landweggetjes kunnen gevaarlijk zijn, maar niet voor dezelfde redenen als waar jij aan zit te denken. We hebben allemaal weleens achter een vrachtwagen stilgestaan. Maar dit Duitse koppel heeft toch echt beduidend meer pech. Nadat ze een verkeerde afslag namen, stuitten ze namelijk op een groep boze geiten. Ze probeerden de auto in achteruitstand te zetten en zo ongedeerd weg te komen, maar één van deze geitjes sprong snel op de auto waardoor het verfwerk van de auto er flink van langs kreeg.

2. Die Britse toeristen snappen er niets van…

Toeristen rijden aan de verkeerde kant van de weg

Het kan vaak veel stress veroorzaken om in een ander land te rijden. De verkeersborden kunnen verwarrend zijn; om over het links rijden nog maar te zwijgen! Vaak komen we er zonder kleerscheuren vanaf, maar niet iedereen heeft zoveel geluk. Zo botsten deze Britse toeristen tegen een Franse auto aan toen ze aan de verkeerde kant van de weg reden…

3. Je TomTom is in de war vandaag…

Navigatiesysteem stuurt bestuurder de zee in

We kunnen ons leven niet meer voorstellen zonder onze geliefde Tom Tom. Of nou ja, in ieder geval niet op vakantie. We vertrouwen er soms zo op dat het ons de juiste weg zal wijzen, dat we er totaal niet van uit gaan dat het ook wel eens in de soep kan lopen. Of in het water. Deze vakantiegangers namen de verkeerde afslag regelrecht de Middellandse zee in! She didn’t ‘sea’ it coming…

4. Je wielen waren echt niet tegen al dat zand bestand…

Auto zinkt in het zand nadat deze op het strand parkeert

Een relaxte dag aan het strand is precies wat je nodig hebt op vakantie. Voor deze vakantieganger liep het niet zo relaxt af. Ze besloot om op het strand zelf te parkeren, maar na een paar uurtjes lekker zonnebaden vond ze de wielen van haar auto volledig bedolven onder het zand. Hoe moet ze dit nu weer uitleggen…

5. Je werd een beetje afgeleid…

Bestuurder veroorzaakt een ongeluk door afleiding naaktstrand

Je moet je altijd op de weg concentreren. Dit geldt zeker als je in het buitenland bent. Buitenlandse verkeersborden, verschillende wetten en de opwinding van de vakantie kan ons weleens afleiden. Deze bestuurder werd echter meer afgeleid door dit naaktstrand waardoor hij vervolgens op een barbecue inreed.

6. Zelfs de natuur kan weleens tegen je werken…

Hitte van de motor zet bladeren in de brand

Heb je weleens ergens geparkeerd zonder op te letten? Dat kan je weleens duur komen te staan. Deze bestuurder parkeerde namelijk onder een boom op een winderige herfstdag en zag daarbij niet dat er een hele hoop droge blaadjes onder lag. De hete motor zette de hoop bladeren in lichterlaaie. Gelukkig had de bestuurder dit op tijd door zodat hij het vuur kon blussen. Hij zal deze fout zeker geen tweede keer maken!

7. Soms kan je kindje het gewoon écht niet meer ophouden…

Kind dat nodig naar de wc moet plast in de auto

Een lange autorit kan veel problemen met zich meedragen, zeker wanneer er niet genoeg pitstoppen worden gemaakt. We weten allemaal hoe belangrijk het is dat je kinderen een plasje doen alvorens de weg op te gaan, maar wat als ze onderweg toch echt nodig moeten? Deze ouders moesten achteraf uitleggen waarom de achterbak zo zuur rook…

8. Caravan Cooking Conundrum

Brand dat in de keuken van de caravan ontstond

Een caravan kan een erg gemakkelijke manier van reizen zijn. Vooral ons Nederlanders lijken er vaak mee op stap te gaan. Met kampeerplaatsen overal in Europa ben je nooit ver verwijderd van een plekje waar jij een paar nachtjes kunt verblijven en lekker kunt koken. Helaas waren de rapen van deze familie wel erg snel gaar! Ze vergaten namelijk na het koken het vuur uit te zetten. Misschien zijn broodjes kaas een veiligere keuze voor de volgende keer?

Verhalen
Heb jij grappige verhalen die je graag met ons wilt delen? Of ben jij ooit in een situatie terecht gekomen waarin je onverwacht toch een hoop geld moest neertellen voor iets waar je tegen verzekerd dacht te zijn? We horen het graag via Twitter @iCarhireof Facebook.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.