Duitsland noemt zich ‘wintersportfavoriet van iedereen’

Wintersport. Foto: Elkedagavakantie

Wintersport. Foto: Elkedagavakantie


Op gemiddeld maar 6 uurtjes rijden vanaf Nederland vind je origineel skiplezier voor het hele gezin. Beginnende peuters, snowboardende pubers en geoefende ouders maken sporen op puike pistes in uitstekende Duitse skigebieden. Tel daar speciale kinderskischolen, betaalbare familiehotels en leuke activiteiten op niet-skidagen bij op en je krijgt de wintersportfavoriet van iedereen. De 10 beste Duitse wintersportplaatsen verzameld hier onder. Kijk voor meer informatie op www.germany.travel/winter.

In Chiemgau, hartje Beieren, wintersportmogelijkheden te kust en te keur. Met skiënd kroost ga je naar Winkelmoosalm waar gevorderde skiërs de langste afdaling van Duitsland meepakken. Zoef daarna door naar de knisperende sneeuw van gemoedelijk Ruhpolding en Inzell voor een après-ski met Bratwurst in knusse berghutten. Even geen latten? Daag elkaar uit met rodelen!

Voor beginnertjes is Söllereck met zijn drie skischolen en beginnersliften het gebied om ‘Pommes’ (paralleltechniek) tot in de puntjes te leren. Hier knerpt de sneeuw gegrandeerd tot eind maart onder je skischoenen, ideaal voor ouders die nog buiten de schoolvakanties kunnen reizen. Onze tip voor februari: het spannende WK schansspringen in de Erdinger Arena bijwonen.

In Inzell heeft Koning Winter iets extra leuks in petto: de Inzell Card voor gratis XXL vakantiepret. Gebruik de voordeelkaart voor zwemuurtjes, snowtubing, skiën en om curlingtechnieken bij het Eisstockschießen te testen in de Max Aicher Arena. Skivakantie in januari? Tijdens de kleurrijke Ballonwochen vlieg je per luchtballon over het besneeuwde winterlandschap.

In 8 uur daal je af naar het Beierse Oberaudorf waar skiën voor het hele gezin een koud kunstje is. Skigebied Hocheck heeft optimale sneeuwcondities, gezinsvriendelijke accommodaties en er is een Kinderland met skischool om de wintersportsterren van morgen klaar te stomen. Ook fijn: rodelbanen om de ski-uurtjes mee af te wisselen en de overheerlijke Beierse keuken!

Winterpret met iets grotere kids? Ga naar Thüringen waar je in twee funparks naar hartenlust aan je freestyle skills werkt. Net zo spannend is snowbiken, waarmee racebeesten vanaf 10 jaar het Thüringer

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.