Prima bestemming voor de 1e keer wintersport: Innsbruck

Prima bestemming voor de 1e keer wintersport: Innsbruck 9
De ingang van Swarowski Welten in Innsbruck. Foto: Elkedagvakantie

Ga je voor het eerst op skivakantie? Dan komen er veel nieuwe indrukken tegelijk op je af. Het begint al bij het boeken, want waar moet je naartoe als je niet al jaren met familie in hetzelfde wintersportdorp vertoeft? Waar moet je op letten? Welke voorzieningen zijn handig om in de buurt te hebben? En wat als het skiën of snowboarden toch niet blijkt te zijn wat je ervan had verwacht? Voor beginnende wintersporters is Innsbruck een goed startpunt vanwege de bereikbaarheid, de vele voorzieningen en talloze activiteiten. Daarover lees je hieronder meer.

Via snelwegen is Innsbruck goed te bereiken, maar voor wie op de dag van vertrek nog op de piste wil staan is vliegen de beste optie. Binnen 1 tot anderhalf uur vlieg je van Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven naar het vliegveld van Innsbruck. Met taxi of bus sta je vervolgens in iets meer dan een kwartier middenin het centrum van de stad. Omdat er gratis pendelbussen naar de omliggende skigebieden gaan en er zelfs een gondel vanuit het centrum naar de pistes van de Nordkette vertrekt is een verblijf in de stad een prima optie voor de wintersport. Daar heb je een veel uitgebreider aanbod dan in de dorpen hoog in de bergen en alle gemakken van winkels, restaurants en voorzieningen om de hoek.

260 km piste

De 9 skigebieden rondom Innsbruck vallen onder Olympia Ski World en zijn samen goed voor 260 km piste, variërend van groen tot gitzwart. Er zijn tal van ski- en snowboardscholen te vinden. Door te lessen haal je veel meer uit je (eerste) wintersportvakantie. Er zijn instructeurs te vinden voor ieder niveau. Een paar uur les kan al een goede basis leggen voor een leven lang wintersportplezier. Ben je al wat verder gevorderd? Ook dan kan lessen leuk zijn. Leer nieuwe technieken, veilig off-piste skiën, ga mee op skitour of probeer het freestylen onder de knie te krijgen.

Alternatieve sneeuwpret

Wissel het boarden of skiën af met andere leuke sneeuwactiviteiten. Ga bijvoorbeeld sleeën, snow-biken, rodelen, langlaufen of ijsklimmen. Houd ook de agenda in de gaten, want Innsbruck is regelmatig gaststad voor de meest spectaculaire professionele wintersporttoernooien en evenementen.

Kies je voor de stad Innsbruck, dan heb je een gevarieerde wintersportbestemming & citytrip in één. Ben je het skiën even beu of is het weer niet goed? Dan is er in de stad van alles te beleven. Laat je rondleiden door een lokale gids die je de verhalen en legendes achter de bekende en minder bekende hoogtepunten uit de stad kan vertellen. Zo komen de gebouwen en monumenten tot leven. Cultuur snuiven kan onder meer in het Tiroler Volkskunst Museum, Schloss Ambrass of het Swarovski Kristallwelten Museum. Kinderen ontdekken de Tiroler dieren in de Alpen Zoo, de hoogst gelegen dierentuin van Europa.

Over Innsbruck en omgeving

Innsbruck, hoofdstad van de deelstaat Tirol in het zuidwesten van Oostenrijk, met een rijke 800 jarige geschiedenis. De stad telt ruim 120.000 inwoners en ligt ingesloten tussen de Oostenrijkse bergen. Dit maakt van Innsbruck een interessante vakantiebestemming voor zowel het zomer- als winterseizoen. Voor een culturele stedentrip, een actieve outdoorvakantie of een combinatie van de twee. Met het Goldenes Dachl, de Bergisel-schans, de Nordkettenbahnen, iconen van de stad, en de groene of juist wit besneeuwde toppen van de bergen, is Innsbruck een kleurrijke bestemming.

De stad is omringd door fiets- en wandelpaden en de nabij gelegen dorpen van de regio vormen een oase van rust rondom de drukke stadskern. Innsbruck en haar regio’s bieden in elk jaargetijde vrijetijdsvermaak, culturele highlights en sportieve hoogtepunten voor jong en oud. Aan sportieve evenementen ook dit jaar geen gebrek. In het voorjaar van 2019 is Innsbruck het decor van het Conquer the Alps Festival waarbij extreme sports en dance muziek samen komen. Ook worden de 2019 Nordic Ski Championships in Tirol gehouden, waarbij de skischans in Innsbruck onderdeel uit zal maken van het speelveld. In 2020 zal Innsbruck de Winter World Master Games organiseren. Een Olympisch toernooi voor veteranen en gedreven amateurs van 30+.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.