Koot & Bie-collectie naar Beeld en Geluid

Museum Beeld en Geluid in Hilversum. Foto: Elkedagvakantie

Museum Beeld en Geluid in Hilversum. Foto: Elkedagvakantie


De collectie van Beeld en Geluid is met ruim 20.000 objecten en ruim een miljoen uur aan audiovisueel materiaal de schatkamer van de Nederlandse media. Binnenkort zal deze collectie worden verrijkt met het archief van van Kooten en de Bie. Als voorproefje worden vanaf 8 november 2016 alvast een paar highlights van die collectie in de Beeld en Geluid experience getoond. Geen aparte tentoonstelling of Koot en Bie museum dus, maar wel alvast een kleine ‘keek op de Week’ preview. Op termijn krijgen van Kooten en de Bie een vaste plek in de experience.

Samen met Kees van Kooten en Wim de Bie bekijkt het museum hoe in 2017 de totale collectie kan worden ontsloten. Om op die manier te laten zien hoe het iconische duo met hun veelheid aan types, taal, humor en maatschappelijke inzichten de Nederlandse televisie heeft verrijkt.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.