Lyrisch over veerpontjes

Met de gratis pont onderweg naar het EYE Museum. Foto: Elkedagvakantie

Met de gratis pont onderweg naar het EYE Museum. Foto: Elkedagvakantie


Wie van de voetveren in Nederland houdt kan er nu ook over lezen. Er is namelijk een boek verschenen met daarin verhalen van gebruikers van deze veren.

In 2016 is er door de Vereniging Vrienden van de Voetveren een wedstrijd uitgeschreven. Doel was het schrijven van een verhaal met daarin uiteraard een veerpont.
Op deze oproep werd goed gereageerd; er werden 51 verhalen ingezonden. Uit de inzendingen heeft een jury de drie mooiste verhalen gekozen die in aamerking komen voor de prijs.
De prijzen zijn toegekend aan de volgende personen:
– eerste prijs: J. Mateboer (Genemuiden) met het verhaal “Mijn pontje”
– tweede prijs: W. Mendelts (Koudum) met het verhaal “Res Nova”
– derde prijs: G.J. van den Bemd (Breda) met het verhaal “Walmans’ wraak”

Boekje
Uit de inzendingen voor deze wedstrijd is door de Vereniging Vrienden van de Voetveren een boekje samengesteld. Daarin zijn 31 verhalen opgenomen, vergezeld van een bijbehorende foto. Het boekje is als pdf of als epub gratis te downloaden vanaf de website www.voetveren.nl

Vereniging
De landelijke Vereniging Vrienden van de Voetveren wil voet-/fietsveren in Nederland in de vaart houden en ervoor zorgen dat pontjes terugkomen waar ze verdwenen. De vereniging bestaat sinds 1982 en heeft ongeveer 2000 leden. Zij werkt alleen met vrijwilligers, zonder betaalde krachten. Via de website www.voetveren.nl en via het boekje “Overzetveren in de Benelux” worden gegevens van alle veerponten in de Benelux gepubliceerd.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.