The Roosevelt nieuw hotel in Middelburg

Afbeeldingen van president Roosevelt.

Afbeeldingen van president Roosevelt.


Het Zeeuwse Middelburg krijgt vanaf het voorjaar 2015 een nieuw hotel met de naam The Roosevelt. De initiatiefnemers hebben de Amerikaanse president als leidraad genomen bij de inrichting. Wat zijn de vijf meest in het oog springende elementen?

De familie “Roosevelt” is op verschillende manieren verbonden met Zeeland en Middelburg: de Zeeuwse voorouders van voormalig presidenten Theodore en Franklin D. Roosevelt van de Verenigde Staten, het Roosevelt Study Center in Middelburg (gelegen aan de overzijde van het toekomstige hotel) en de Four Freedom Awards die eens in de twee jaar worden uitgereikt aan de overkant van het hotel.

1. Boeken
President Franklin D. Roosevelt hield van lezen. Hij had meer dan 20.000 boeken in zijn collectie en hiervan was een van zijn meest favoriete boeken ‘A collection of Rudyard Kipling poems’. Een boek met een bundeling van gedichten, waarin de imperialistische kijk op het leven, sterk naar voren kwam. In de bijzondere wijnbar De Orient van Hotel The Roosevelt zal de hotelgast onder het genot van een glas wijn dit favoriete boek kunnen lezen.

2. Blauw
Voor de inrichting van Hotel The Roosevelt is een zeer speciale kleur blauw gekozen, aquamarijn. De kleur blauw was de favoriete kleur van President Roosevelt. Blauw is naast de officiële kleur van de democratische partij in de Verenigde Staten, ook een onderdeel van de Nederlandse vlag. De voorouders van Franklin D. Roosevelt komen uit Zeeland en hij was erg trots op zijn Nederlandse/Zeeuwse roots.

3. Bloemen
Een typisch Nederlands product, waar ook de Amerikaanse familie Roosevelt veel van hield, zijn bloemen. Wilde bloesem, magnolia en rozen waren enkele van de favorieten van de familie. Deze en vele andere bloemen zullen in alle vertrekken en in de bijzondere stadstuin van Hotel The Roosevelt niet ontbreken.

4. Teddybeer
De authentieke teddybeer heeft zijn naam te danken aan President Theodore Roosevelt. President Theodore Roosevelt heeft tijdens een beren jacht geweigerd een jong weerloos beertje te doden en dit werd door een cartoontekenaar in Amerika groots opgepakt en vanaf dat moment werd de omgedoopt tot ‘teddybeer’.

5. Sigaar
Bijzondere sigaren zullen verkocht gaan worden in Hotel The Roosevelt. Zowel President Theodore Roosevelt, als president Franklin D. Roosevelt rookten graag een goede sigaar. In de eerste helft van de 20e eeuw maakten sigarenmakers vaak speciale sigaren, waarop een president en/of een presidentskandidaat werd afgebeeld met prachtig bedrukte sigarenbandjes. Voor president Franklin D. Roosevelt is er ook een mooi etiket ontwerpen in zijn herverkiezingsperiode.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.