De grootste verrassing van Innsbruck

De grootste verrassing van Innsbruck 9

De ingang van Swarovski Welten. Foto: Elkedagvakantie


Dat Swarovski van Innsbruck bij elkaar horen was ons eigenlijk onbekend, maar met de gigantische fabriek met idem naam er op kan je dat eigenlijk niet ontgaan als je over de 171-snelweg door Oostenrijk rijdt.

Vanaf die weg zijn de toppen van een vreemd woud te zien: Het zijn de wolken in een kristal-tuin die aangelegd is bij de Swarovski Welten, een ‘pretpark’ voor iedereen die wat meer wil weten over de wereldberoemde kristallen sieraden.

We hadden ons geheel en al voorbereid op een museumsetting met vitrines waarin de meest kostbare en wonderlijke creaties te zien zouden zijn. Het tegendeel bleek echter waar. Wanneer je de wereld achter de ‘reus en zijn waterval’ (dat is het beeld dat je ziet als je aankomt) binnentreedt kom je in een wereld van duister en licht en heel veel spiegels.

Verschillende kunstenaars hebben de opdracht gekregen om zich uit te leven met Swarovski-kristal en hebben dat dan ook op excellente wijze gedaan. Het voert te ver om ruimte voor ruimte te beschrijven (het zou het verrassingseffect ook wegnemen), maar we kunnen je een bezoek aan Swarovski Welten zeer aanraden als je in Innsbruck bent. Wat ons betreft was dit toch echt het hoogtepunt van het bezoek aan deze stad.

Als je het hele gebouw door bent kom je uiteindelijk (uiteraard) in de verkoopruimte, waar je jezelf een stukje Swarovski eigen kunt maken. Dat gaat o.a. van oorbellen en een ring voor 30 euro naar een tweetal beeldjes van Mickey en Minnie Mouse voor meer dan 9000 euro. En als je dan een speciale koper bent, dan kun je nog ontvangen worden in de VIP-ruimte. We zijn streng geweest voor onszelf en hebben niks gekocht. Want tja, zie je het verschil tussen een minuscuul Swarovski oorknopje en dat wat je bij de Hema gekocht hebt?

Hierbij in foto’s een impressie van ons bezoek.

De grootste verrassing van Innsbruck 11

De kerstsfeer komt je tegemoet in deze ruimte. Foto: Elkedagvakantie

De grootste verrassing van Innsbruck 13

Beeld van een paard bezet met kristallen. Foto: Elkedagvakantie

De grootste verrassing van Innsbruck 15

De kerstsfeer komt je tegemoet in deze ruimte. Foto: Elkedagvakantie

De grootste verrassing van Innsbruck 17

Ruim 9000 euro betalen voor deze twee beeldjes? Foto: Elkedagvakantie

De grootste verrassing van Innsbruck 19

De wolken met Swarovski-kristallen buiten. Foto: Elkedagvakantie

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.