Belgische Kempen verbetert fietspadennetwerk

Fietsen tijdens de vakantie. Foto: Elkedagvakantie


Groter, veiliger en aantrekkelijker: dat is het fietsnetwerk Kempen anno 2017. Daarvoor zorgen onder meer 100 kilometer nieuwe trajecten en 50 extra knooppunten. Gemeenten, wegbeheerders, fietspeters én fietsers hielpen Toerisme Provincie Antwerpen bij deze kwaliteitscontrole. Met behulp van de nieuwe fietskaart stippel je een prima trip of vakantie uit.

De vorige kwaliteitscontrole van het Kempense fietsknooppuntennetwerk dateert van 2014. De voorbije maanden overlegde Toerisme Provincie Antwerpen met alle betrokken gemeenten en wegbeheerders. Op het meldpunt van www.routedokter.be liepen bovendien tientallen suggesties van fietsers en fietspeters binnen.

Veiligheid en comfort
Bij de trajectverbeteringen stonden veiligheid en fietscomfort voorop. Toerisme Provincie Antwerpen werkte enkele gevaarlijke kruispunten weg en integreerde dorpskernen (o.a. Dessel, Laakdal en Lille) en nieuwe toeristische trekpleisters (zoals Perron Noord in Brasschaat). Verder kwamen er vlottere verbindingen met de naburige netwerken in Scheldeland, Vlaams-Brabant, Limburg en Noord-Brabant (NL). Het resultaat? 100 kilometer nieuwe trajecten en 50 extra knooppunten.

Fietskaart
De nieuwe fietskaart Kempen geeft een up-to-date overzicht van alle knooppunten en trajecten. Ook de langeafstandsroutes en doorsteken via de fietsostrades staan erop. De twintig inrijpunten vormen evenveel prima vertrekplaatsen. De talloze attracties langs het netwerk – van bezoekerscentra tot uitkijktorens – maken van je tocht een belevingsvolle trip. Honger of dorst onderweg? De kaart vermeldt heel wat ‘lekkere’ haltes. De 180 ‘Fietsers Welkom’ horecazaken vergasten je op een streekbiertje en veel Kempense gezelligheid. Fietsen de kinderen mee? Trakteer ze op een fruitsapje uit de automaat of een ijsje op de boerderij.

De fietskaart Kempen is te koop (9,95 euro) bij de toeristische infokantoren in de Kempen en bij Standaard Boekhandel. Online bestellen kan op www.kempen.be.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.