App Google Trips verrast tijdens elke reis

Site Google Trips

De site van Google met meer informatie over de app.

Als er nu 1 app was die we in onze afgelopen vakantie in Frankrijk veel gebruikt hebben was het wel Google Trips. Ho! hoor ik direct veel mensen denken. Wéér iets van Google? En Google weet al zoveel van mij. Ja da’s waar en door deze app wordt dat nog een beetje meer. Maar in ruil voor dat stukje (reis)privacy krijg je wel veel en vaak verrassende informatie.

  • Kaarten offline meenemen
  • Daytrips worden automatisch gegenereerd
  • Leren van recensies van anderen

Google Trips kun je op verschillende manieren gebruiken: Je kunt er vooraf al voorpret mee hebben, door je trip er mee te plannen. Je vinkt de attracties aan die je wilt zien. Ook zorgt het er voor dat je de detailkaart van dat gebied al offline bij je hebt.

Google Trips is soort reisgids

De andere manier is dat als je al ergens bent zoeken naar attracties direct in de buurt of iets verder weg (op een uur rijden zeg maar). Het leverde in dit geval voor ons met name in de Morvan en omgeving van Marseille verrassende suggesties op. Voor Parijs hadden we zelf al een lijstje van ‘ooit nog eens’. Het grappige was dat onze dochter twee maanden eerder op dezelfde camping bij Marseille was geweest. Zij was – onder andere aan de hand van reisgidsen op papier – tot hele andere bestemmingen was gekomen.

En het gaat niet alleen om ‘bijzondere oude kerken’, maar ook pretparken en bijzondere natuurparken komen in de app aan de orde.

Recensies

Er staan recensies van andere bezoekers bij de attracties, plus je kunt op een kaart meteen zien waar het is en hoe ver je er voor moet rijden. De recensies waren handig, want we leerden er onder andere uit wat de beste manier was om naar een calanque (zeekloof) te lopen even onder Marseille. Ook stond er bij waar we dan het beste onze auto konden parkeren. En het gaat niet alleen om ‘bijzondere oude kerken’, maar ook pretparken en bijzondere natuurparken komen in de app aan de orde. En als je een hele dag voor je hebt liggen en niet weet hoe die in te vullen kan Google Trips een dagplan voor je maken. En biedt daarbij dan drie varianten aan. Zoiets zou bijvoorbeeld heel handig kunnen zijn bij een stedentrip. Bij Parijs geeft ie je dan een wandeling van een paar uur langs hoogtepunten aan de Seine.

De app is gratis en is hier te downloaden voor Android en hier voor iPhone. Dit artikel is zonder enige commerciële belangen tot stand gekomen.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.