Eenvoudig fietstochten plannen met nieuwe LF-Basiskaart

Er op uit met de fiets. Foto: Elkedagvakantie


De lente start; hét moment om een fietsvakantie of korte meerdaagse fietstrip te plannen. Met de nieuwe editie van de Basiskaart netwerk LF-routes heb je hiervoor als fietser een gebruiksvriendelijke fietsatlas in handen. De losse, watervaste kaarten bevatten actuele routelijnen van zowel de LF-routes als de aansluitende knooppuntnetwerken.

LF-routes en fietsknooppunten
Op de Basiskaart zijn alle LF-routes weergegeven. Deze routes zijn de ideale basis voor het plannen van elke lange-afstandfietsroute. LF-routes zijn in twee richtingen bewegwijzerd en voeren langs de mooiste plekjes van Nederland. Overstappen op de regionale knooppuntnetwerken kan heel eenvoudig; de op de LF-routes aansluitende fietsknooppunten staan ook op de kaart. Wijzigingen in de LF-routes en knooppuntnetwerken van het afgelopen jaar zijn in de nieuwe editie verwerkt. Ook is al geanticipeerd op de nieuwe situatie op de Veluwe, waar het netwerk op dit moment in herziening is.

Watervaste kaarten
De kaarten zijn gedrukt op zogenaamd Stone Paper. Dit is boomvrij ‘papier’ dat voor een groot deel bestaat uit mineraal poeder gebonden met hars. Het is geproduceerd zonder gebruik van water, gif of bleekmiddel. Dankzij het watervaste karakter van Stone Paper kunnen de kaarten prima tegen een regenbuitje.
Op 22 dubbelzijdig bedrukte fietskaarten staat heel Nederland in de prettige schaal van 1:100.000. In het kaartbeeld zijn ook de locaties van Fietsers Welkom! horeca en logies weergegeven. Een los boekje bevat onder andere de gebruiksaanwijzing en info over de veren in de LF-routes.

Online bestellen
De Basiskaart is te bestellen via de webwinkel van nederlandfietsland.nl. De Basiskaart zal vanaf april ook verkrijgbaar zijn via de (reis)boekhandel, ANWB en VVV-kantoren (€ 24,95, ISBN 978-90-72930-576).

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.