Futuroscope opent nieuwe attractie

Beeld van de vernieuwingen bij Futuroscope, zoals een bar op grote hoogte. Foto: PR


Het Franse film- en technologiepark Futuroscope viert dit jaar haar 30ste verjaardag met de opening van een attractie: De Buitengewone Reis. Met deze bijzondere 3D-ervaring is Futuroscope volgens eigen zeggen het eerste animatiepark in Europa dat een ‘vliegend theater’ opent. De bezoekers treden in de fictieve voetsporen van de bekende schrijver Jules Verne en zweven met een virtuele reis om de wereld. Tevens opent het park dit jaar een nieuwe Ice Age 4D-beleving van I, een buitenspeelplaats en wordt de nieuwe magische liveshow IllusiO vertoond. Met de nieuwe attracties is het themapark klaar voor een nieuw seizoen vol actie en spectaculaire 3D-/4D- en 5D-effecten.

De Buitengewone Reis
Het vliegende theater neemt bezoekers mee op een reis rond de wereld. De attractie bestaat uit een beeldscherm van bijna 2km2 en een platform dat binnen twaalf seconden 90˚ van positie kan veranderen. Het draaiende platform met haar innovatieve technologie is uniek in Europa. Iedere rit kunnen 84 passagiers mee op een Buitengewone Reis van vier minuten, per uur 650 bezoekers. De reis voert passagiers langs een vertrekhal, briefing en transfer naar de boarding desk. Waar hun virtuele droomreis start vanaf Futuroscope naar Egypte, Dubai, India, de Himalaya, Yellowstone en weer terug. De attractie is geïnspireerd door het boek ‘In 80 dagen de wereld rond’ van Jules Verne, er zijn dan ook verschillende elementen uit het boek terug te zien tijdens de vlucht.

2017: 4D, magie en buitenplezier
Eind december 2016 is de nieuwe 4D-Ice Age beleving geopend. De nieuwe Ice Age 4D-attractie neemt bezoekers mee op avontuur vol dynamiek en ‘real life’-showeffecten.

Vanaf april worden bezoekers van Futuroscope tijdens de grandioze show IllusiO ondergedompeld in illusies. De voorstelling brengt bezoekers continu in verwarring. Met moderne technologieën creëert IllusiO een nieuwe dimensie in de magie. Dankzij de interactieve elementen neemt de bezoeker letterlijk deel aan de show.

De 4D-avonturenwereld van Arthur, in 2012 onderscheiden als ‘s werelds beste attractie, krijgt dit jaar een nieuwe buitenspeelplaats. In de wereld van de Minimoys beleven kinderen de tijd van hun leven.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.