Zo had je nog nooit naar Limburg gekeken


Veel mensen denken bij het bezoeken van mooie landschappen en kastelen al snel aan het buitenland. Maar wat veel mensen vergeten is dat er in ons eigen landje ook genoeg te zien valt. Bijvoorbeeld in het prachtige Limburg met haar bourgondische landschap. Heel Limburg staat vol met prachtige locaties die het bezoeken zeker waard zijn. Er zijn talloze landschappen, steden, dorpjes en gebouwen die je kunt bezoeken. En om je een beetje op weg te helpen zijn hier drie bezienswaardigheden die je zeker een keer bezocht moet hebben.

  1. Kasteelruïne in Valkenburg

Limburg heeft een rijk middeleeuws verleden waar nog veel van terug te zien is in het straatbeeld. Eén van de overblijfselen van de middeleeuwen is de Kasteelruïne in Valkenburg. De geschiedenis van deze ruïne dateert terug tot de 11e eeuw. Nederlands enige hoogteburcht torent ver boven de stad uit. Dwaal rond in de ridderzaal, verdedigingstoren, de oude kapel, artilleriekamer en de onderaardse vluchtgangen. Deze ruïne laat je de geschiedenis beleven van diverse belegeringen, verwoestingen en heerschappijen. Zeker een locatie die je moet bezoeken!

  1. De magische Maasvallei

In de Maasvallei krijgt de natuur de vrije hand waardoor het een stukje puur natuur is geworden. Deze groene hotspot leeft echt, je vindt hier verschillende vogels, amfibieën, reptielen, vissen, planten en bloemen. Wat deze locatie echt uniek maakt is dat er geen wegen en uitgezette routes aanwezig zijn. De omgeving is echt geschapen door de natuur, waarbij de paden zijn gecreëerd door de dieren. Het gebied wordt tegenwoordig beheerd door Natuurmonumenten, daarvoor werd het gebied gebruikt voor grindwinning. Met behulp van de Maas is het natuurgebied weer in ere hersteld. Deze locatie moet je zeker een keer bezoeken. Dit bezoek kan je ook combineren met een overnachting in het prachtige Zuid-Limburg. Zo kan je bijvoorbeeld met het hele gezin een overnachting voor 12 personen plannen, bekijk bijvoorbeeld eens het vakantiehuisje De Graanschuur.

  1. Het typische Limburgse dorpje Noorbeek

Noorbeek is een van de mooiste dorpen in Nederland én één van de hoogtepunten van de befaamde mergelland route. Noorbeek is gelegen aan de Belgische grens. Het rustige, maar ook zeker gezellige dorp is heerlijk om te ontspannen en het bourgondische Limburg te ontdekken. Noorbeek bevindt zich tussen de schitterende heuvelruggen. Deze heuvelruggen staan vol met bossen, akkers met vee en vele wandel- en fietspaden. De omgeving is dan ook ideaal voor wandelaars en fietsers. Ook op culinair gebied kunt u Limburg ontdekken in Noorbeek. Er zijn genoeg restaurantjes en cafés aanwezig waar je heerlijk kunt lunchen of dineren.

Het bezoek aan Noorbeek kun je ook combineren met een overnachting. Ga je met een vriendengroep of met de hele familie? Dan is een overnachting in een 8 persoons vakantiehuis een goed idee. Dan kan je meerdere dagen uittrekken om Noorbeek en de omgeving te ontdekken.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.