Klaar voor de race? Liftend naar Barcelona

Barcelona. Foto: Elkedagvakantie


Voor 300 Nederlanders start maandagochtend 3 juli 2017 op het Museumplein in Amsterdam het liftavontuur van hun leven met de Barcelona Express. Een spannend nieuw reisconcept dat twee round-the-world vliegtickets oplevert voor het team dat als eerste in Barcelona aankomt.

De Barcelona Express is een nieuw reisconcept dat insteekt op een andere, avontuurlijke manier van reizen en vooral niet geschikt is voor luie all-in vakantievierders. Lef, inventiviteit en flexibiliteit zijn noodzaak. Naast het vinden van sponsors om het goede doel, de International Tree Foundation, te steunen dat aan de reis is gekoppeld en overweg te kunnen met social media om liftescapades te delen. In België al razend populair en nu overgewaaid naar Nederland met dit jaar een eerste start in Amsterdam.

Parcours Barcelona Express
De Barcelona Express bestaat uit 5 verschillende etappes. ’s Ochtends na het ontbijt krijgt iedereen te horen welke locatie op het programma staat. Dit zijn unieke locaties: aan de oevers van rivieren, bij kasteeldomeinen, in historische steden en op stranden. De bedoeling is dat de deelnemers al liftend de snelste tijd neerzetten. Op de niet nader te noemen locaties wordt de tussentijd gemeten en het klassement samengesteld. Samen eten, feesten en overnachten op een camping sluiten de dag af.

Challenges
Tussen het liften door zijn er speciale challenges om extra punten te verdienen en ook kunnen de lifters via hun sponsoren en acties op social media profiteren van een gunstigere starttijd. Op 8 juli is de finish in Barcelona voor iedereen die vanuit Nederland is vertrokken. Bijkomen kan op de speciale Barcelona-Express camping samen met deelnemers uit België en Frankrijk (start 4 juli in Brussel). Op zondag 9 juli is er een Grote Finale waarin de 3 beste teams uit Brussel het opnemen tegen de 3 beste teams uit Amsterdam. Het winnende team van deze finale-etappe in Spanje mag op wereldreis.

Geletruidragers en bolletjestrui
Leuk feit: net als in de Tour de France worden de winnaars van de dag etappes beloond met speciale truien. De leiders van het totaalklassement dragen een gele trui met duim op, de leiders in het puntenklassement een groene trui met duim en het team dat onderweg een spectaculaire inhaalslag maakte, wordt de trotse bezitter van de bolletjestrui.

Veiligheid
Snel in Barcelona aankomen en 1500 kilometer al liftend afleggen is niet vanzelfsprekend en voor velen geen gesneden koek. De veiligheid voor alle deelnemers is dan ook topprioriteit voor de organisatie. Zo is het verplicht om bij het instappen in een auto een foto te maken van deze auto en een liftkaart in te vullen met gegevens van de chauffeur/eigenaar. Met de foto worden direct de coördinaten en de positie van de deelnemers gedeeld. Tot slot is er 24/7 een noodnummer beschikbaar voor deelnemers.

Goede doel
Aan de wedstrijd is een goed doel verbonden. De deelnemers kunnen zich laten sponsoren en de opbrengst van de race gaat naar een project dat bomen heraanplant in Afrika. Het doel is om in totaal 100.000 bomen te kunnen planten. Liften is sowieso al een ecologische manier van reizen en met dit initiatief wordt een extra steentje bijgedragen.

Meer informatie op www.barcelonaexpress.org

Over de initiatiefnemers
De Barcelona Express is een idee en concept van de Belgische reisorganisatie Route du Soleil. Zij bedenken en organiseren avontuurlijke reizen en travel events. Waaronder de Barcelona Express, maar ook Oktoberfest trips, een Scotland Ralley en The Vespa roadtrip door Toscane. Het is de eerste keer dat de Barcelona Express in Nederland start. Dit doet Route du Soleil in samenwerking met Yuri Jacobs van Yes-trips.com Hij organiseert sinds enkele jaren regelmatig avontuurlijke trips door heel Europa voor studenten.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.