Nederland blijft vaker in eigen land

De Nederlandse kust. Foto: Elkedagvakantie


Traditiegetrouw brengt Interhome, één van Europa’s grootste aanbieders van vakantiehuizen, twee keer per jaar het Trendrapport Vakantiehuizen uit. Waar boekt de Nederlander het liefst een vakantiehuis? In welke groepsgrootte gaat men op reis? En wat geeft de Nederlander eigenlijk gemiddeld uit aan een verblijf in een vakantiehuis? Dit trendrapport geeft antwoord op deze vragen. Naast een terugblik op afgelopen winter wordt er ook vooruit gekeken naar de aankomende zomer. Opvallend: Nederlanders geven gemiddeld maar liefst 25% meer uit aan een vakantiewoning dan in de zomer van 2016.

Zwitserland heeft zich afgelopen winter weer hersteld van de terugval in boekingen van de winter daarvoor. Dankzij de goedkopere Zwitserse Franc en de beperkte capaciteit in de krokus- en kerstvakantie in Oostenrijk, heeft de Nederlander Zwitserland weer gevonden als wintersportbestemming. Ook opvallend is dat steeds meer Nederlanders kiezen voor een weekendje, midweek of weekje weg in eigen land. Het aanbod van met name vakantieparken is enorm en dat merkt Interhome in het aantal Nederland boekingen. Nederland steeg afgelopen winter van vijfde naar derde populairste Interhome bestemming.

Door de aanhoudende terroristische dreiging in veel traditioneel populaire vakantiebestemmingen hebben met name Italië en Spanje de afgelopen twee jaar geprofiteerd van de komst van veel Nederlanders. En die trend zet zich, voor Spanje, door. Spanje is nog altijd de meest geboekte bestemming bij Interhome. Met name Costa Brava en Costa Blanca doen het erg goed onder Nederlanders. Ondanks de populariteit van Spanje is er sprake van een afnemende groei en vertonen Griekenland en Kroatië dit jaar een exceptioneel grote groei.

Bekijk het volledige ‘Trendrapport Vakantiehuizen’ op www.interhome.nl/nieuws/.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.