Nikon komt met camera voor ‘avonturiers’

De Nikon COOLPIX W300


Nikon introduceert nu de COOLPIX W300, een compactcamera voor alle weersomstandigheden, die ook diep onder water kan worden gebruikt. Deze camera is volgens de producent ‘perfect voor avonturiers en geschikt om een actief buitenleven, de stad en alles ertussenin vast te leggen’.

Met de COOLPIX W300 kunnen foto’s van 16 MP en 4K/UHD-video vast worden gelegd tot een diepte van maximaal 30 m onder water zonder behuizing. Ook op het land blijft de stofdichte compactcamera fotograferen bij temperaturen tot -10° C(2) en is de schokbestendige body bestand tegen een val van maximaal 2,4 m. Het heldere NIKKOR-groothoekobjectief geeft gebruikers de vrijheid om opnamen te maken bij weinig licht of in het donker onder water. In de macro-stand kun je extreme close-ups van de wondertjes boven of onder water vastleggen. Met ondersteuning voor GPS/GLONASS/QZS is het eenvoudig om geotags aan opnamen toe te voegen en reizen bij te houden. Dankzij de SnapBridge-verbinding kunnen gebruikers tijdens het fotograferen foto’s naar een smartapparaat sturen of het smartapparaat gebruiken om de camera op afstand te bedienen.

Matthieu van Vliet, General Manager bij Nikon Benelux, vertelt: “Als je een beetje avontuurlijk bent aangelegd, is dit de perfecte compactcamera. Met de COOLPIX W300 kun je niet alleen de pret in het zwembad vastleggen, maar ook de schoonheid onder water tijdens het snorkelen. Je kunt zelfs filmen terwijl je bezig bent om je Advanced Open Water-duikcertificaat te halen. Het landschap fotograferen vanuit een jeep of je belevenissen op de skihellingen filmen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de camera. Bovendien kun je jouw avonturen via de SnapBridge-verbinding makkelijk delen op het moment dat ze plaatsvinden.”

Prijs en beschikbaarheid
De COOLPIX W300, verkrijgbaar in het zwart, oranje, geel en camouflage, is vanaf eind juni 2017 beschikbaar en de consumentenadviesprijs bedraagt € 479.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.