Hoe goedkoop is jouw ski-gebied?

Op reis met ski’s. Foto: Elkedagvakantie

 • Val Thorens, Frankrijk is het goedkoopste skigebied met een prijs van 57 cent per kilometer piste.
 • Een skipas is in Zermatt, Zwitserland het duurst. Voor een pas betaalt men hier 368 euro, per kilometer piste kost dit 1,02 euro.
 • Een skipas in Winterberg, Duitsland kost slechts 135 euro, maar de kilometerprijs van 5 euro is het hoogst van alle onderzochte gebieden.
 • Met de eerste flinke sneeuwval in de Alpen begint het bij de meeste wintersporters te kriebelen; de skivakantie. Speciaal voor de prijsbewuste wintersporter heeft online skiverhuur Alpinresorts.com de prijs per kilometer piste van tien populaire wintersportgebieden onder Nederlanders berekend. Waar krijgen wintersporters het meeste waar voor hun geld en waar betalen zij, kijkend naar de prijzen van skipassen en de grootte van het skigebied, relatief veel per kilometer piste?

  Voor kilometervreters is Val Thorens de beste optie
  Fanatieke wintersporters krijgen in Val Thorens de meeste kilometers voor de laagste prijs. Hoewel een skipas daar niet goedkoop is en 347 euro kost, krijgen reizigers hiermee toegang tot 607 kilometer piste, wat neerkomt op slechts 57 cent per kilometer piste. Westendorf en Saalbach in Oostenrijk zijn ook relatief goedkoop. Hier betalen wintersporters 0,94 en 1,02 euro per kilometer piste. Liever skiën in Zwitserland? In Zermatt krijgt men toegang tot 362 kilometer piste in ruil voor een bedrag van 1,02 euro per kilometer.

  Gunther Dillersberger, CEO van Alpinresorts.com: “De prijzen van skipassen in de verschillende gebieden verschillen veel. Voor de fanatieke wintersporters is het daarom slim om verder te kijken dan de prijs van een skipas en de kosten per kilometer te gebruiken om zo het gebied te kiezen wat volledig aansluit bij de persoonlijke wensen.”

  Over Alpinresorts.com
  Alpinresorts.com werd in december 2006 gelanceerd als pilotproject in Oostenrijk. De services zijn ondertussen beschikbaar voor 10 landen (Andorra, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk, Slowakije, Tsjechië, Bulgarije, Italië, Slovenië). Met meer dan 900 aangesloten winkels en meer dan 150 skischolen is het bedrijf volgens eigen zeggen de nummer één in skiverhuur in de Alpen.

  Overzicht van de prijzen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.