Lonely Planet zet Noord-Duitsland in top 10

Het beeld van de Bremer Stadsmuzikanten. Foto: Elkedagvakantie


Noord-Duitsland is een van de tien reisbestemmingen ʹdie niet mogen ontbreken op je bucketlist voor 2017ʹ, aldus de reisexperts van Lonely Planet.

De uitgeverij vraagt elk jaar aan auteurs, redacteurs en de onlinecommunity welke bestemmingen op dit moment absolute highlights zijn. Uit de honderden inzendingen kozen reisexperts de tien populairste reisbestemmingen, die samen de top tien vormen. Het doel van de uitgeverij is om ook minder bekende bestemmingen onder de aandacht te brengen van haar lezers. Ze worden aangespoord deze highlights te ontdekken, voordat de grote massa het reisdoel overspoelt.

Duits kustgebied
Petra Hedorfer, bestuursvoorzitter Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT): ʹLonely Planet richt zich met name op plekken die niet behoren tot de grote toeristische trekpleisters. Het feit dat Noord-Duitsland in de top tien van Europa staat, is een beloning voor onze inspanningen om de naamsbekendheid te vergroten van Noord-Duitsland en het Duitse kustgebied.ʹ

Naast Noord-Duitsland staan de volgende bestemmingen in de top tien met Europese reisbestemmingen voor 2017: Zagreb, Gotland, Galicië, Noord-Montenegro, Leeds, de regio Alentejo, Moldavië, Paphos en Le Havre.

De toelichting bij de verkiezing luidt als volgt: ʹDe opening van het Elbphilharmonie in Hamburg en de architectonische en akoestische klasse van deze concertzaal zijn de grote vernieuwing van 2017. Bovendien maakt het noorden vooral indruk met verwaaide landschappen die speciaal lijken te zijn gemaakt voor mensen die houden van de kracht van de natuur. Noord-Duitsland is een betoverend stukje Europa met adembenemende vergezichten en een ongerepte kust met prachtige stranden en kleine eilandjes.

Middeleeuwen
Verder is dit gebied rijk aan karakteristieke steden als Lübeck en Bremen, die pronken met hun middeleeuwse erfgoed. Bovendien zijn deze plaatsen slechts een treinrit verwijderd van steden als Lutherstad Wittenberg of Eisenach. Beide steden speelden 500 jaar geleden een belangrijke rol bij het begin van de Reformatie, een gebeurtenis die dit jaar haar jubileum vierde.ʹ

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.