Vier vakantie in je eigen tuin!


Het aantal Nederlanders dat op vakantie gaat neemt de laatste jaren weer toe. Blijf jij liever thuis of moet je het, vanwege financiële – of andere omstandigheden, zonder ‘echte’ vakantie doen? Laat je dan niet gek maken door alle wilde vakantieplannen of exotische bestemmingen van anderen: ‘Op vakantie gaan’ en ‘moeten’ hebben niets met elkaar te maken. Als je een tuin of tuintje hebt, ligt je vakantiebestemming onder handbereik.

Je tuin als vakantiebestemming
Stel je voor: heerlijk in je eigen tuin onderuitgezakt met een drankje. Je favoriete boeken en muziek heb je onder handbereik, en als het wat frisser wordt hoef je je niet af te vragen of je wel een plaid ingepakt hebt. Dit jaar geniet niet de buur die jouw plantjes water geeft van jouw tuin: je bent zelf degene die die prachtige roos tot volle bloei ziet komen of die aardbeitjes uit eigen tuin oogst. Misschien ga je er vanavond wel barbecueën met vrienden, of zit je tot laat in de avond rond je buitenhaard te borrelen?! Het aantal ontspanningsmogelijkheden is onbeperkt. Wanneer je zowel zorgt voor wat schaduw, als voor goede buitenverlichting, kun je van ‘s ochtends vroeg tot ’s avonds laat genieten van jouw unieke vakantieoord.

Creëer je eigen sfeer
Naast de planten, kruiden en het klein fruit waar je van houdt, bepalen ook kleuren en accessoires de sfeer van jouw tuin. Juist wanneer je je eigen groene oase als vakantieplekje beschouwt, loont het de moeite wat extra aandacht aan de inrichting te besteden. Door die hangmat aan te schaffen waar je al zo lang van droomt of te kiezen voor potten en kussens in vrolijke kleuren of met maritieme patronen. Door met zachte buitenverlichting wat planten uit te lichten, en een sprookjesachtige sfeer te creëren. Werp je vervolgens ’s avonds laat nog een blik van binnen naar buiten, dan verheug je je waarschijnlijk dan al op je volgende vakantiedag!

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.