Vier verrassende vakantiebestemmingen in Nederland

Den Haag. Foto: CC0


Wie zegt dat vakantie in Nederland saai is? Ons eigen kleine kikkerlandje bulkt van de populaire en meer dan bekende vakantiebestemmingen. Denk aan Amsterdam, Zeeland, de Waddeneilanden, de kust en het IJsselmeergebied. Toch zijn er nog meer steden in eigen land die we best nog een kunnen (her)ontdekken. Wij geven je vast vier tips waar het prima vertoeven is tijdens een korte stedentrip.

Beneden de rivieren: Breda

Breda is niet alleen de stad van de vele terrassen waar je volop relaxende toeristen en feestende studenten aantreft. Het is ook een stad met een aantal prachtige musea. Bijvoorbeeld het Begijnhof museum over het leven van de vrome begijnen. In Nederland zijn er twee begijnhoven te vinden, de andere is in Amsterdam. Op zoek naar iets meer modern? In Breda is ook het Stedelijk Museum Breda te vinden. Hier kun je je hart kunt ophalen aan verschillende moderne kunststromingen op platenhoezen, tijdschriften, affiches en postzegels.

Niet zo’n fan van kunst, maar wel een liefhebber van bier? Het Bierreclame Museum Breda biedt een blik op het verleen van reclame uitingen van Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Hier kun je ook een lekker biertje proeven aan een van de oude cafétafeltjes of in de biertuin.

Liefhebbers van architectuur of geschiedenis vinden in Breda een aantal prachtige kastelen. Bijvoorbeeld Kasteel Bouvigne, met een heus landgoed vol prachtige tuinen, en het Kasteel van Breda.

Om de stad kun je vele pittoreske plaatsjes vinden. Bijvoorbeeld de omgeving van de Ginnekenmarkt, waar je vele fijne restaurants kunt vinden. Kortom, laat je verrassen en boeken gewoon een fijn hotel in Breda voor jouw stedentrip.

Het hoge noorden: Groningen

Een van de grootste steden in het noorden van het land biedt ook volop verrassende bezienswaardigheden en activiteiten voor toeristen. Het Groninger Museum bijvoorbeeld, dat onlangs verraste met een expositie over David Bowie. Ook Vesting Bourtange is een bezoekje waard. Je waant je er in een achttiende-eeuwse stad, compleet met eigen restaurants, musea en overnachtingsmogelijkheden.

Ook fans van stripboeken zijn in Groningen aan het juiste adres. Het Nederlands Stripmuseum heeft een grote collectie originele striptekeningen, spelletjes en filmpjes van striphelden van vroeger en nu.

Geniet je van natuur of een fijne wandeling? Dan kun je in het Nationaal Park Lauwersmeer genieten van een waar vogelparadijs. Ook kun je hier ’s nachts genieten van ‘echte duisternis’ en een prachtige sterrenhemel. Op een halfuur van Groningen kun je in Pieterburen ook zeehondencrèche Lenie ’t Hart vinden. Dit centrum kun je bezoeken voor een rondleiding en is ook erg leuk voor kinderen.

Aan de kust: Den Haag

In de stad waar ons parlement gevestigd is, kun je ook een prima vakantie doorbrengen. Den Haag is misschien wel de meest ondergewaardeerde vakantiestad van Nederland. En dat terwijl kustplaats Scheveningen om de hoek ligt, voor als je eens lekker uit wilt waaien. In de binnenstad kun je het gerenoveerde Panorama Mesdag bezichtigen. Een prachtig gebouw vol kunst van Hendrik Willem Mesdag, die vooral klassieke zeezichten schilderde.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.