Kattegattleden (Zweden) fietsroute van 2018

Kattegattleden (Zweden) fietsroute van 2018 9

Fietsend door Zweden kun je elanden tegen komen. Foto: Elkedagvakantie


Kattegattleden, de eerste nationale fietsroute in Zweden, is uitgeroepen tot Fietsroute van het Jaar 2018. Op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht is de bijbehorende Fietstrofee feestelijk uitgereikt aan de winnaar.

De Zweedse kustroute kreeg van juryleden Wouter Bazen, Luc Oteman en Bert Sitters de voorkeur boven de drie andere genomineerden: Green Velo in Polen, ViaRhonâ in Zwitserland/Frankrijk en de nieuwe internationale Maasfietsroute door Frankrijk, België en Nederland.

Route

Het traject van Kattegattleden loopt van Helsingborg naar Gothenburg langs de Zweedse westkust, over een afstand 395 km. Voor een dergelijk grote afstand is een elektrische fiets of mountainbike natuurlijk van harte aan te bevelen. “Een afwisselende route langs de scherenkust met rotspunten, eilandjes en vissersplaatsjes”, meldt het juryrapport. “De infrastructuur is prima voor toeristische fietsers en de route is duidelijk bewegwijzerd.”

De jury keek ook naar de toekomst. “Kattegattleden is route no. 1 van een nieuw nationaal fietsnetwerk in Zweden. Hopelijk leidt de toekenning van de trofee tot een voorspoedige uitbouw daarvan.” De Fietsroute van het Jaar is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs en heeft als doel overheden en toeristische diensten te stimuleren aantrekkelijke fietsroutes te ontwikkelen. Kattegattleden is de opvolger van La Vélo Francette, de Fietsroute van het Jaar 2017.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.